Англійська, ІТ та навіть майстер манікюру – як і де тернополянам опанувати нові навички безкоштовно

Англійська, ІТ та навіть майстер манікюру – як і де тернополянам опанувати нові навички безкоштовно

У Тернополі розпочав роботу перший Освітній Хаб. Тренери вже запустили кілька курсі як онлайн, так і офлайн. Тож чекають всіх бажаючих на навчання. 

Навчайся як тобі зручно

Ідею Освітнього Хабу Тернопільщини втілює у життя ГО «Асоціація інноваційної та цифрової освіти». Освітній Хаб працює за підтримки Фонда ООН у галузі народонаселення, UNFPA та БО «Бітрут Академія». Фінансову підтримку на реалізацію проєкту забезпечує Швеція. 

– Наш Хаб – унікальна можливість отримувати знання абсолютно безкоштовно. Долучитися можуть як місцеві жителі Тернопільщини, так і внутрішньо переміщені особи. Відсутні і вікові обмеження, адже ми переконані, навчатися ніколи не пізно. Заходьте на сайт переглядайте програми, що вам сподобалися і вперед. На нашому сайті знайдуть собі заняття і діти, і молодь, і дорослі. Зараз особливо треба займатися своїм розвитком, адже ніколи не знаємо, що саме за навичка нам знадобиться у майбутньому, – каже координаторка Хабу Ірина Яремчук

Координаторка Хабу Ірина Яремчук

Щодо курсів, то наразі актуальним є онлайн-школа тренерів, на яку тільки з Тернопільщини зареєструвалися 30 осіб. Це унікальний курс, під час якого вас навчать, як правильно ділитися знаннями з іншими людьми, які наразі методики є дієвими, з чого розпочинати це ознайомлення і на чому фокусувати увагу людей. Навіть надають лайфхаки, як скласти структуру тренінгу. 

Відео дня

Не забувають у Хабі і про освітян, тож для них підготували одразу два курси. Зі слів пані Ірини, обидва курси цікаві і необхідні для педагогів, враховуючи воєнний стан в Україні. Нам детально розповідає про кожен.

– Перший курс – школа кар’єрних консультантів для шкільних психологів та соціальних працівників. Під час цього курсу ми навчаємо учасників, як надавати профорієнтаційні послуги. І після завершення цього курсу вони зможуть консультувати учнів у своїх школах. А ось інший курс для освітян направлений на те, як надавати учням, студентам психологічну допомогу під час навчального періоду у воєнний стан. Освітяни дізнаються про специфіку роботи з людьми, які пережили бойові дії або втратили близьких на війні, – розповідає вона.

Також є окремі онлайн-навчання для здобуття певного фаху, зокрема по ІТ-напрямку (програмісти, веб-дизайнери). 

Опануймо мову та професії разом

А для тих, хто надає перевагу очному навчанню та спілкуванню наживо, тренери Хабу також передбачили курси. Зокрема, зараз ви можете долучитися до English Speaking Club. Модераторка клубу Дарія Щуцька закликає тернополян та переселенців вийти із зони комфорту, долучитися до клубу і нарешті вивчити ту англійську мову. 

– Це крута можливість покращити свою розмовну англійську, подолати мовний бар'єр і з користю провести час навчаючись. Кожне заняття – окрема тема для спілкування, застосування нової лексики, а також покращення знань з англійської. На заняттях застосовуються інтерактивні завдання та сучасні ігри. Кожен може спробувати, незважаючи на вік та рівень. Участь є безкоштовною та прошу всіх попередньо реєструватися, щоб ми знали, на яку кількість відвідувачів очікувати, – каже модераторка.

Зареєструватися на англомовний клуб можна за посиланням. Із собою бажано мати гарний настрій та блокнот з ручкою. Заняття проводяться щосереди о 18:00 за адресою: вул. Руська, 17, другий поверх, 12 аудиторія.

Враховуючи те, що через повномасштабне вторгнення багато українців втратили роботу, Освітній Хаб пропонує опанувати щось нове і стати корисними для Тернопільщини. 

– Спільно з технічними навчальними закладами ми запустимо курси на опанування робітничих спеціальностей. Наразі є пропозиції щодо курсу для швачок, майстрів манікюру. Плануємо, що кожен курс триватиме до двох тижнів і міститиме не лише теорію, а й практику. Але ми відкриті і до інших пропозицій, тож час ще є розширити перелік цих професій, – додає Ірина Яремчук. 

Більше інформації про роботу Освітнього Хабу, анонси можна знайти у телеграм-каналі

Також заклад відкритий до співпраці і окрім учасників курсів розшукує ще й тренерів. Якщо ви класний фахівець у будь-якій галузі і готові ділитися знаннями, навчати людей, то координаторка Ірина Яремчук чекаємо на ваші пропозиції. Підтримка від колег, класні знайомства гарантовані. Приходьте і не пропустіть можливість стати частиною класної команди.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (7)
  • Svitlana Badovska

    Доброго дня, підкажіть, як зареєструватися на курси швей?

    Polina Daineha reply Svitlana Badovska

    Вітаю. Всю інформацію шукайте за посиланням: https://t.me/osvitniyhubternopil

  • Alya Zavitiy

    Дякую за важливу інформацію! Я тепер відвідуватиму заходи від цього освітнього хабу. Дякую за можливість розвиватися в період воєнного стану.

    Polina Daineha reply Alya Zavitiy

    вам дякуємо. Гарного дня
  • Polina Daineha

    Супер! Такі проєкти потрібні не лише Тернопільщині, а й різним регіонам України. Можливо тоді наші діти трохи ознайомляться з різними професіями і вже потім будуть обирати те, що подобається найбільше

    Polina Daineha reply Polina Daineha

    Tetiana Shkodivska давай. Я теж інколи забігаю на курси, бо треба нормально знати мову😂💪🏻

    Tetiana Shkodivska reply Polina Daineha

    Polina Daineha круто, дякую!
    🏃‍♀️ Пішла реєструватись на англійську)

keyboard_arrow_up