Боєць із Тернополя в полоні, а його хотіли виключити з університету? Що ми з’ясували

Боєць із Тернополя в полоні, а його хотіли виключити з університету? Що ми з’ясували
  • Побратими бійця, який, ймовірно, зараз перебуває у полоні, отримали інформацію, що його хочуть виключити з тернопільського університету. Тоді вони звернулись до редакції за допомогою, адже самі перебувають на передовій і не можуть нічим зарадити. 
  • Що з’ясували журналісти? Чи можуть воїни навчатись дистанційно, чи дають відпустку бійцям і як потім отримати диплом?

Марку Л. — 24 роки, він на службі з 2019-го. Також є студентом Західноукраїнського Національного університету.

Нам відомі всі повні дані хлопця, у складі якого підрозділу і бригади він ніс службу. У відкритих джерелах знайшли інформацію, що у березні минулого року був поранений, проте з метою безпеки ми не називатимемо деталі. 

Товариші в образу не дадуть

Побратими Марка, які зараз перебувають на передовій, розповіли, що герой публікації — студент 2 курсу факультету фінансів та обліку, кафедра фінансових технологій та банківського бізнесу. 

Відео дня

— Марк — справжній Герой, він боєць і ціною власного життя боронить тих, хто зараз має можливість навчатись і навчати, — кажуть побратими. — Зараз він, скоріш за все, у полоні. Говоримо скоріш за все, адже стовідсоткової інформації немає. Проте, за нашими даними, у полон він потрапив з Маріуполя. Ми не дозволимо, аби його виключили з університету. Зараз ми в зоні бойових дій, і нічого виправити самі не можемо. Але застерігаємо від необдуманих кроків працівників університету і всіх, кому в голову прийшла така ідея. Будемо вважати це прикрим непорозумінням. І сподіваємось, що Марка найближчим часом повернуть на українську землю, і після перемоги він продовжить навчання. Адже такі люди потрібні країні! 

Інформацію про студента ми переадресували до ЗУНУ і попросили прокоментувати її. 

Дали академічну відпустку

Як може людина перебувати у зоні бойових дій і вчитись — нам невідомо. Це питання риторичне…  

Марк, як повідомили у закладі, вступив до Західноукраїнського національного університету у 2021 році на 1 курс денної форми навчання за спеціальністю «Фінанси, банківська справа та страхування», освітньо-професійна програма  «Банківська справа» факультету фінансів та обліку на контрактних умовах. Відповідно до рішення МОН України №4 від 02.09.2021 р., був переведений на вакантне місце державного замовлення як учасник бойових дій.

Студент Марк Л. за можливості зможе вийти з академічної відпустки та продовжити навчання. Або продовжити термін перебування в академічній відпустці, запевнив Андрій Кізима. 

Про відповідь ЗУНу ми повідомили побратимам Марка. Бійці не виключають, що саме їх втручання та журналістів призвело до такого результату, головне, що він є. І Марк зможе повернутись до навчання, як повернеться з полону. 



 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (13)
  • Nadiia Vovk Vovk

    Відправити деканів до студента...Хватить штани курва протирати...Бандо!Коли Ви нажиретеся....
  • Читач77

    Краще б побратими клопотали щоб визволити з полону Марка.

    Toy Chita reply Читач77

    Краще б ти пішов захищати Батьківщину,а не давати дурні коментарі
  • Ростислав Саюк

    "Як може людина перебувати у зоні бойових дій і вчитись — нам невідомо."

    Нікого не звинувачую і не виправдовую, але якщо вам "не відомо", навіщо ви взагалі щось про це публікуєте??
  • Читач72

    При яких законах дозволено студентам -аспірантам стаціонарного відділення працювати, що дає право на відстрочку призову.Отримують стипендію і зарплату.

keyboard_arrow_up