Чи варто відкривати дитсадочки в Тернополі? (ОПИТУВАННЯ)

Чи варто відкривати дитсадочки в Тернополі? (ОПИТУВАННЯ)
  • Наразі вивчають потребу тернополян щодо відвідування їхніми дітьми дитсадків від початку травня. Якщо садки запрацюють, основною вимогою буде наявність сховища.
  • Окрім обласного центру, більше ніде в області садочків не відкриватимуть.
  • Проголосуйте в опитуванні, чи потрібно зараз відкривати садки в обласному центрі.

Від 2 травня у Тернополі запрацюють дитячі садочки. Наразі орган місцевого самоврядування вивчає потребу тернополян у відвідуванні дошкільних закладів. Після цього буде визначено кількість закладів, які розпочнуть роботу.

Про це повідомили у Тернопільській обласній військовій адміністрації.

— Планується, що працюватиме мінімум по одному закладу у мікрорайоні, — повідомили в ОВА.  

Відео дня

Чи точно садки у Тернополі відновлять роботу, поки невідомо. Наразі вивчають потреби та моніторять ситуацію. Про це повідомила заступниця начальниці управління освіти та науки міськради Ірина Сум.

— Наразі моніторять ситуацію, чи є бажаючі батьки, чи є потреба у батьків у функціонуванні садочків у місті, — каже Ірина Сум. — Окрім дотримання всіх санітарний норм, які діяли й раніше, зараз є ще одна, і вона вкрай важлива: на випадок повітряної тривоги діти мають бути у безпеці, тому у садочку має бути сховище.

Окрім садочків у Тернополі, більше ніде в області дошкільних закладів не відчинятимуть, й освітнього процесу там не відновлюватимуть. Про це повідомила начальниця управління освіти та науки ОВА Ольга Хома.

— Передусім, не у всіх закладах, які будувались раніше, є укриття, а це є основною вимогою роботи навчальних закладів тепер, — каже Ольга Хома. — Окрім того, у селах немає бажання у батьків вести дітей в дитсадки.

Опитування

Опитування

Чи потрібно зараз відкривати дитсадки?

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (206)
  • Читач87

    Ніхто ж не каже що всім 20 дітей..хочаб тих дітей яким необхідно
  • Читач87

    Треба хоч до якось 16 год. Не треба можуть казати ті батьки яким є на на кого залишити дитину....я з початком війни вийшла достроково з декрету працюю в лікарні в мене двоє маленьких дітей 3.5 р...і 1 р....залишаються із 73 р свекрухою...а таки як одна хоч дитина в садку то лекше
  • Іра Воробець

    Ні, не треба.
  • Наталія Луків

    Ні

keyboard_arrow_up