Антибуки і екстремальне читання: у Тернопільській бібліотеці розпочався тиждень дитячої книги

Антибуки і екстремальне читання: у Тернопільській бібліотеці розпочався тиждень дитячої книги
  • Із книжкової виставки-атракціону під назвою "Ульотне читання" у Тернопільській центральній дитячій бібліотеці розпочався Тиждень дитячої книги.
  • Бібліотекарі кажуть, що на цей час запланували безліч цікавих заходів для дітей, які допоможуть дітям показати світ книг по-новому.

- Тиждень дитячої книги у нас проходитиме під назвою «Тиждень книжкових викликів та екстрім-читання", - розповідає заступниця директора по роботі з дітьми Тернопільської міської централізованої бібліотечної системи Надія Швець. - Зараз побутує думка, що діти не люблять читати, не активні. Ми вирішили підійти креативніше до цього стереотипу і показали, що можна зробити щось справді цікаве, таке, що може захопити дітей та відкрити для них читання по-новому. У перший день ми запросили школярів 6-7 класів із ТНВК №9. Ми підготували для дітей нові форми роботи. Діти власними руками створювали флешбуки, лепбуки та антибуки. Для флешбуку ми підготували цитати з книг по українській і зарубіжній літературі. Дітям потрібно було відгадати за наведеними цитатами автора книги і назву. 

Окрім того, 2 квітня в бібліотеці провели майстер-клас «Створюємо обкладинку – антибук до улюбленої книги» за участю молодої тернопільської художниці Мар'яни Дячинської. Дітей поділили на дві команди. Вони повинні були створити дві обкладинки для книг та вгадати що ж під обгорткою. Антибуки створили до книг «Мауглі» та  «Кобзар».

Відео дня

- Найбільше вражень у дітей залишилось від "екстремального" читання, - говорить бібліотекар Надія Качуровська, - таке читання в нашому залі  зробило багато галасу, веселощів, співів і танців. Кожен знайшов для себе цікавинку. Ми були приємно вражені активністю дітей. 

Бібліотекарі переконують, що дітей насправді дуже легко зацікавити, адже у бібліотеці є десятки нових книг, які знаходять своїх читачів. 

- Всі звикли, що бібліотека - це тиша, але ми змінюємо цей стереотип, - каже Надія Швець . - Тепер бібліотека - це майданчик для спілкування дітей. 

У Тернопільській дитячій бібліотеці ми познайомились із першокласниками Софією, Матвієм та Аліною. Разом з мамами вони прийшли по нові книги. Тернополянка пані Тетяна розповіла, що із дітьми у бібліотеку вони приходять щосереди. 

- Тепер сюди нас діти кличуть, а не ми їх ведемо. - каже жінка. - Ми з подругами вирішили запровадити таку традицію і приходимо сюди всі разом щотижня. Дуже добре, що тут відбуваються різні заходи і можна знайти дуже багато цікавинок.

Заходи в бібліотеці триватимуть до 9 квітня. Дітей різного віку запрошують взяти участь у заходах. Розклад можна переглянути за посиланням: Програма заходів Тижня дитячого читання у Тернопільській міській централізованій бібліотечній системі.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up