Двоє учнів із Тернопільщини, які склали ЗНО на 200 балів, розповіли свої секрети підготовки

Двоє учнів  із Тернопільщини, які склали ЗНО на 200 балів, розповіли свої секрети підготовки
  • Випускники розповіли журналістці «20 хвилин» про те, як вони готувалися до ЗНО
  • За максимальний бал на ЗНО вчорашні учні отримали подарунки

Ярослав Нечесний з міста Копичинчів Гусятинського району та Марія Чупа з села Ковалівка Монастириського району склали ЗНО на максимальну кількість балів. Марія написала ЗНО на 200 балів з біології, а Ярослав - з хімії.

Сьогодні у приміщенні Тернопільської ОДА їх нагородили іменними годинниками.

Відео дня

Випускники кажуть, що готувалися вони довго і посилено, але результат того вартий. Розповідають, що не очікували на максимальні бали.

Ярослав каже, що для нього це було справжньою несподіванкою , а Марія вірила у свої сили і прагнула скласти саме на максимальний результат.

Підготовка з репетиторами чи без ?

Випускник з Копичинців Ярослав готувався до зовнішнього незалежного оцінювання самостійно, без додаткових занять.

  • Я не відвідував жодного репетитора, - каже хлопець. - Хоча допомога вчителів є дуже важливою у підготовці. Я не пропускав заняття в школі, готував домашнє завдання і це мені допомогло в успішній здачі ЗНО. Додатково відвідувати репетиторів я не бачив сенсу, так як це все я вивчав сам вдома, бо головне - власне бажання.

А випускниця з села Ковалівка Марія відвідувала майже щодня репетиторів з усіх предметів, які складала.

  • Репетитори мені надзвичайно сильно допомогли, - каже дівчина. - Матеріалу для вивчення було багато, тому без репетиторів я не обійшлась. На моя думку, окрім великого бажання скласти ЗНО на 200 балів потрібно мати ще й хорошого наставника.

Потрібно вчитися упродовж усіх років, а не лише у 11 класі

Випускники запевняють, що скласти ЗНО на 200 балів їм допомогло те, що вони старанно вчилися впродовж одинадцяти років навчання.

Ярослав розповідає, що хімію він посилено вивчав з сьомого класу, відвідував чимало олімпіад та здобував хороші результати.

Марія також зазначає, що навчання в школі вагомо допомогло при здачі ЗНО.

  • Я завжди старанно вчилася у школі, виконувала усі завдання, - каже дівчина. – Майже увесь матеріал, що ми проходили в школі був у тестах, тому якщо готуватися до уроків систематично, то це сильно допоможе при здачі.

Завдяки успішній здачі ЗНО учні отримуватимуть додаткову стипендію

Зазначимо, що учні, які склали ЗНО на максимальну кількість балів і будуть вчитися на державній формі в Тернопільській області, – отримуватимуть упродовж всього навчання в університеті додаткову стипендію від ОДА. Щомісяця до звичайної стипендії їм додаватимуть 1000 гривень.

Обоє випускників планують вступати в медичні університети.

Марія впевнена, що вступить у Тернопільський медичний університет. Дівчина мріє бути або хірургом, або стоматологом.

  • Мені подобається допомагати людям, - зазначає дівчина. – Я мрію реформувати медицину у нашій країні.

А Ярослав ще не впевнений, що буде навчатися у Тернополі. Каже, що подає заявки у декілька міст України, в тому числі і в Тернопіль. Та хлопець впевнений, що хоче працювати акушером.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (11)
  • Анонім

    ЗНО можна хоч на 250 балів здавати ,але це не означає ,що ти будеш класним спеціалістом . Все це ЗНО оцінює так звану шкільну програму ,і те ,що вони кажуть ,що будуть іти на медиків щось я сумніваюсь ,що з них щось получиться. Я скажу так , як нам казали в політесі ,а саме Баба Рома (хто в курсах той пойме) : "Ви всі сміття ,і ми викладачі тут для того щоб відфільтрувати це сміття". Такими методами як вони фільтрують то з того ніх ..... толкового не получається  бо разом із сміттям як вони виражаються викидають істинне зерно оскільки всі ті інститути роблять ставку на таких ось як цих двоє персонажів, котрі набрали по 200 балів ,а точніше робиться ставка на шкільну програму . Є багато дітей котрі наприклад вчилися в школі  погано оскільки для них забивати голову шкільним шлаком не є головним . У цих дітей є інший дар писати програми , конструювати безпілотники , збирати якийсь прилади . Ось на таких дітей треба інститутам робити ставку ,але у нас є така система під назвою ЗНО ,котра всіх цих розумних дітей херить ,але надає переваги заучкам ,котрі привикли все тупо завчати ,а потім в інститутах з цих заучок ніх...... путнього не буде . Поки у нас інститути будуть оцінювати по результам ЗНО, а також 3 роки годувати шкільною програмою  ,то у нас не буде спеціалістів взагалі .

    David Starr reply Анонім

    А до того все йде, тільки у цьому році ЗНО здавало менше ніж 90% випускників шкіл, далі буде гірше, бо польські ВУЗи забирають без ЗНО плюс ще купа плюшок.

    Анонім reply David Starr

    Погоджуюсь ,що ЗНО і поступлення в наші інститути це марно витрачений час. Ну ,що можуть навчити наші інститути крім шкільної освіти по другому колу ,а це фізика ,математика ,історія України ,правознавство , всесвітня культура ,ангійська мова (шкільна програма),хімія.Ще до цього списку додати філософію ,соціологію , педагогіку ,релігієзнавство ,екологію , економіку ,маркетинг.Ось питається нах..... мені як технарю весь цей шлак . Звичайно люди обирають польські вузи бо прекрасно розуміють , що у нас з такою дурнуватою системою здачі ЗНО один шлях або в медичний ,або в педагогічний ,або фінансовий ,або технічний де слово технічний це тільки назва ,а так це вже гібрид економічно-педагогічний інститут . Якщо людина їде в читися до Польші то там і освіта більш якісна ну і роботу собі знайти буде простіше . Поки у нас будуть робити ставку на шкільні предмети і глибоку теорію фахівців у нас не буде

    David Starr reply Анонім

    Відсутність технарів - біда країни, на одній англійській далеко не заїдеш. Гуманітарка не дає ні розвитку ні технологій.

    Анонім reply David Starr

    100% погоджуюсь . Я взагалі дивуюсь якого хера ще не позакривали ті педагогічні вузи оскільки вони вже план виконали на 30 років вперед . Результат їхньої працї це тисячі безробітних ,які сидять на біржі праці . Вчора їхав в маршрутці в районі педагогічного і вижу такий плакат "Тернопільський педагогічний лідер в освітній галузі" ,а рейтинги показують фактично останє місце по якості освіти .Виникає питання нах.... він потрібен може варто його перепрофілювати і на його базі створити науково-дослідний інститут де б розробляли новітню зброю для армії .
  • David Starr

    Для чого складати ЗНО на 200 балів, синдром відмінника? Що це дасть?

    Лукеча Владислав reply David Starr

    Як що, додатково кожен місяць тисячу гривень, Написано ж.

    Анонім reply Лукеча Владислав

    За  гроші якісні знання не купеш .

    David Starr reply Лукеча Владислав

    Так, це суттєва сума, самому не смішно? Наші дипломи не варті й матеріалу, з якого зроблені.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:35 «На щиті» повертається захисник з Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up