Двоє учнів з тернопільських шкіл вибороли «золото» на конкурсі «Олімпіада геніїв України»

Двоє учнів з тернопільських шкіл вибороли «золото» на конкурсі «Олімпіада геніїв України»

Переможцями у категорії «Наука», націленої на забезпечення розуміння й розв’язання екологічних проблем, використовуючи наукові знання, «золото» здобули двоє учнів з Тернополя

Богдан Вирства - учень школи №16 ім. В. Левицького, змагався у підкатегорії «Екологія людина»;

Юлія Ступінська - учениця Тернопільської Української гімназії ім. І.Франка, готувала проєкт у підкатегорії «Якість навколишнього середовища».

Відео дня

Окрім золотої медалі, Богдан Вирста також отримав Гран-прі конкусу «GENIUS Olympiad Ukraine», презентуючи свій проєкт «Обгрунтування технічних параметрів механізмів з кроковою ходою на основі кінетичних скульптур».

Наші переможці є учасниками Тернопільського обласного комунального територіального відділення Малої академії наук України.

Вітаємо юних науковців та їхніх керівників з високими нагородами. Бажаємо нових наукових відкриттів та перемог.

Довідка. «GENIUS Olympiad Ukraine» – перша у світі ліцензійна національна Олімпіада геніїв, яка є єдиний відбором учасників з України до участі у «GENIUS Olympiad Global». Україна бере участь у «GENIUS Olympiad» з моменту заснування конкурсу у 2011 році й з того часу отримала 74 нагороди: 3 золоті, 16 срібних, 27 бронзових та 28 спеціальних відзнак. Цьогоріч у конкурсі можна було представити проєкти у семи категоріях та відповідних підкатегоріях. До участі запрошувалися школярі 8-11 класів, які занепокоєні глобальними екологічними проблемами і знають шляхи їх розв’язання.

 

 Читайте також: Десять школярів з Тернопільщини отримали відзнаки на «Олімпіаді геніїв»

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Tamara Datskiv

    👏🇺🇦
  • Татьяна Музыченко

    Молодчинки, гордись Украины
  • Валентина Вівчар

    Молодці!!!Батьки можуть гордитись вами!

keyboard_arrow_up