Канікули для тернопільських школярів перенесуть?

Канікули для тернопільських школярів перенесуть?

Канікули для школярів у всій країні мали б розпочатись вже з 12 жовтня, але... вибори. Тому, ймовірно, з цього понеділка учні ще продовжать навчання. Що думають батьки та освітяни, читайте у матеріалі. 

Школярі готуються до осінніх канікулів. Про це вже дискутували у міністерстві освіти та міністерстві охорони здоров'я. 

Як заявив заступник міністра охорони здоров'я - головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко, у зв’язку з проведенням місцевих виборів канікули в школах передбачається зробити на 10 днів раніше, ніж було заплановано, - передає Уніан. 

Такі зміни пропонували ввести через те, що освітні заклади заборонено відвідувати стороннім людям через пандемію коронавірусу. А виборчі дільниці мають запрацювати за 15 днів до початку виборів. 

Відео дня

Нагадаємо, місцеві вибори в Україні відбудуться 25 жовтня. Яких протиепідемічних норм потрібно буде дотримуватись, читайте у матеріалі за посиланням тут. 

Є два варіанти

У відділі освіти Тернопільської міської ради кажуть, що наразі остаточно не вирішили коли школярі будуть відпочивати.

- Ми наразі розглядаємо два варіанти: обидва запропонували на розгляд керівників шкіл та узгоджуємо зараз, коли почнуться канікули, - каже начальниця управління освіти і науки Тернопільської міської ради Ольга Похиляк. 

Не коментують початку канікул наразі і в пресслужбі міської ради. 

Тим часом деякі вчителі вже повідомляють батьків про те, що канікули, швидше за все, з 12 жовтня не розпочнуться.

- Нам у групу батьків прийшло таке повідомлення: канікули будуть перенесені у зв'язку з виборами. Напишемо, як тільки нас повідомлять відповідно до наказу, - каже тернополянка Наталія.  

Таке повідомлення прийшло і іншим батькам, вони про це повідомили у редакцію. 

Що кажуть директори шкіл? 

Інформацію про перенесення канікулів підтверджують і керівники деяких навчальних закладів у Тернополі. 

- Навіть в умовах змішаного навчання дітям потрібен відпочинок, каже директор школи №24 Ігор Каразія. - Щодо дати проведення, то тиждень плюс - тиждень мінус - це нічого не змінить. В багатьох школах є виборчі дільниці. Тому таке рішення буде обумовлене.

Лист від управління освіти надіслали керівникам навчальних закладів. Про це розповів директор Тернопільського НВК «Загальноосвітнія школа  І-ІІІ ступенів – економічний ліцей № 9 імені І.Блажкевич» Григорій Рибак. 

- У листі йдеться про те, що канікули, ймовірно будуть з 21 жовтня по 26 жовтня, - каже пан Рибак. - Тобто це чотири дні до виборів та один після. Отже, виборчий процес не буде впливати на навчання дітей. 

Канікули у школі і планували на жовтень, відповідно, до триместрової системи навчення, каже директорка школи №28 Лілія Вавринів. 

-  Є таке поняття, як "режим роботи закладу", оскільки реформа надала режим автономності, такі рішення можуть приймати безпосереньо у школах, -  каже директорка. - Раніше ми вчились за семестровою системою, тепер - за триместрами. І ми побачили що це справді дієвіше та діти продуктивніші. 

Чи потрібні канікули дітям?

На сайті "20 хвилин" ми запитали тернополян як вважають вони, чи доречно взагалі робити канікули?

Результати були такими: 

А як вважаєте ви, чи потрібні дітям канікули? Та чи варто було їх переносити через вибори? Відповідь пишіть у коментарях. 

 

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Оксана

    В школах зараз бракує вчителів, дуже багато хворих,  яка може бути мова про перенесення канікул  , це жах
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:55 У полі на Бучаччині знайшли мертвою зниклу 72-річну жінку 11:25 ДТП поблизу Тернопільської митниці – на дорозі не розминулись два авто 11:00 Для дачників в Тернополі курсуватимуть спеціальні маршрутки (ГРАФІК) 10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінниччині Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up