На Тернопільщині близько 6 тисяч вступників зареєструвались на НМТ

На Тернопільщині близько 6 тисяч вступників зареєструвались на НМТ
  • Близько 6 тисяч старшокласників на Тернопільщині зареєструвались для проходження національного мультипредметного тесту (НМТ).
  • Процедура реєстрації на основну сесію триватиме до 3-го травня.
  • Як область готується до проведення тестування?

В Україні завершується процес реєстрації учасників, які у 2023 році складатимуть НМТ в основну сесію. Ця процедура стартувала 3-го квітня і триватиме до 3-го травня. Тобто всі, хто не подав заявку, але планує це зробити, має ще трохи часу.

Якщо говорити про Тернопільщину, то з початку реєстрації вже майже 6 тисяч бажаючих старшокласниів подали свої заявки на участь у складанні тесту,  – розповіли в Тернопільській ОДА. Також повідомляється, що в області вже готуються до організації процесу складання НМТ.

Відео дня

Так, 25-го квітня в облдержадміністрації провели нараду зі структурними підроздаліми та службами, які безпосередньо забезпечуватимуть належну організацію і проведення тестування. Учасники засідання обговорили перелік закладів, в яких проводитиметься НМТ. Їх перевірять на предмет наявності укриттів, безперебійної подачі електропостачання та стабільної мережі «Інтернет».

В ОДА зазначили, що в кожному пункті проведення НМТ буде чергувати медичний працівник. Для дітей, які вказали особливі умови проходження НМТ, забезпечать присутність сурдоперекладача.

Нагадаємо, щоб зареєструватися для участі в НМТ, потенційному вступнику потрібно самостійно створити персональний кабінет на вебсайті Українського центру оцінювання якості освіти.

Потім виконати в ньому такі дії:

  • внести особисті дані й інформацію щодо участі в НМТ;
  • завантажити в електронній формі сканкопії та/або фотокопії реєстраційних документів;
  • підтвердити бажання взяти участь у НМТ;
  • надіслати внесену інформацію та копії документів на обробку до регіонального центру;
  • сформувати Сертифікат НМТ 2023 року. 

Раніше «20 хвилин» розповідали, що у зв’язку з воєнним станом, який запроваджений на всій території України, замість звичного ЗНО старшокласники знову складатимуть мультипредметний тест. Цьогоріч він включатиме два обов’язкових (українська мова і математика) і один додатковий (історія України, іноземна мова, хімія, фізика, біологія) предмети. Основна сесія НМТ триватиме протягом 5-23 червня. На додаткову можна буде зареєструватись з 5 по 12 червня, її проведення заплановано на 11-27 липня.

 

Читайте також:

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up