З 3 квітня вступники Тернопільщини можуть реєструватись на участь в мультипредметному тесті

З 3 квітня вступники Тернопільщини можуть реєструватись на участь в мультипредметному тесті
  • Міністерство освіти і науки України своїм наказом затвердило календарний план організації та проведення цьогорічного національного мультипредметного тесту для (НМТ) випускників шкіл.
  • Тестування проходитиме в дві сесії.
  • Реєстрація учасників стартує 3 квітня і триватиме до 3 травня 2023 року.

Про це повідомляє Український центр оцінювання якості освіти.

Згідно з наказом Міносвіти, у 2023 році тестування буде проходити у дві сесії:

  • основна – з 5 по 23 червня;
  • додаткова – з 11 по 24 липня.

При цьому важливо те, що реєстрація випускників для участі в основній сесії НМТ розпочнеться

Відео дня
  • з 3 квітня і триватиме протягом місяця – до 3 травня. 

–  До 7 травня 2023 року зареєстрований учасник матиме змогу внести зміни у своєму персональному кабінеті. Зокрема, обрати інший предмет додаткового блоку чи змінити населений пункт в Україні або за кордоном, у якому він бажає пройти НМТ. На додаткову сесію (5-12 червня) зможуть зареєструватися учні, які з поважних причин не змогли зробити це під час основного періоду реєстрації. А також ті, які реєструвалися в основний період, але їм було відмовлено в реєстрації для участі,пояснили в Центрі оцінювання якості освіти.  

Не пізніше, ніж за 10 календарних днів до початку проведення основної сесії НМТ для зареєстрованих учасників з’явиться можливість завантажити запрошення зі своїх персональних сторінок. Там будуть зазначені дата, час і місце проведення тесту. Учасники додаткової сесії НМТ дізнаються таку інформацію не пізніше, ніж за 3 календарних дні до проведення підсумкового тесту.

Результати основної сесії тестування за шкалою 100–200 балів буде розміщено на персональних сторінках учасників до 28 червня 2023 року, додаткової – до 29 липня 2023 року.

Нагадаємо, що в Україні через повномасштабне російське вторгнення вже другий рік поспіль замість зовнішнього незалежного оцінювання знання майбутніх абітурієнтів перевірятимуть за допомогою національного мультипредметного тесту. Наприкінці лютого стало відомо, що НМТ міститиме завдання з трьох предметів. У 2023 році обов’язковими будуть: українська мова та математика. На вибір можна скласти один із таких предметів: історія України, іноземна мова, біологія, фізика або хімія. Загальний час, відведений на складання іспиту, налічує 180 хвилин або три години, тобто в середньому по 60 хвилин на кожен предмет. Раніше ми повідомляли, якими будуть вступні випробування у 2023 році і роз’яснювали процедуру їх проведення від Міносвіти.

 

Читайте також:

Якими будуть вступні випробування в 2023 році: роз'яснення Міносвіти

ДПА та ЗНО скасовано, а вступники складатимуть мультипредметний тест

Чи реально скласти тест для випускників без підготовки: журналістки «20 хвилин» перевірили (ЕКСПЕРИМЕНТ)

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up