Поліцейські почали перевіряти Covid-сертифікати. До кого вже навідались з перевіркою?

Поліцейські почали перевіряти Covid-сертифікати. До кого вже навідались з перевіркою?

Працівники ювенальної превенції завітали з первіркою у загальноосвітню школу №4 та перевірили, як навчальний заклад дотримується карантинних заходів, а також наявність у вчителів та інших працівників школи Covid-сертифікатів.

Як повідомляють поліцейські, перевіряти наявність сертифікатів будуть не лише в школах, але й в інших державних установах, у місцях великого скупчення людей  - під час перевезень, відвідувань закладів громадського харчування, ринків, торговельних майданчиків.

 "Ми маємо службові планшети з відповідним програмним забезпеченням, яке зчитує QR-коди Covid-сертифікатів. У разі виявлення невідповідного сертифікату або фальсифікованого, то дану інформацію ми передаємо та реєструємо на лінії "102". В подальшому щодо таких людей проводитиметься перевірка. Відповідальність за дане правопорушення передбачене статтею 44 з позначкою 3 Кодексу України про адмінправопорушення", - розповів інспектор сектору ювенальної превенції Тернопільського районного управління поліції Валентин Бабішевич.

Зі слів директора закладу Левенець Наталії, у школі на сьогодні вакциновано 87% персоналу. Двоє працівників мають право на шестимісячне відтермінування щодо у зв'язку із здоров'ям. Решту вчителів з 21 жовтня будуть відсторонені від роботи через відсутність вакцинації:

Відео дня

"Ми завели журнал щодо вакцинації працівників нашої школи. Ми вносимо сюди дані про тих, хто має сертифікати з двома вакцинами, в кого вона одна і коли має бути зроблена наступна. У нас є всі довідки".

Перед початком робочого дня вчителі проходять температурний скринінг. Дзвінки на уроки довелося також переробити, аби учні молодшої школи не пересікалися із старшокласниками. Тому в молодших школярів навчання розпочинається на 15 хвилин раніше від дорослих.

"Учні 1-6 класів коридорами школи ходять без масок, а з 7 дітки класу повинні дотримуватися маскового режиму по школі, коли йдуть на фізкультуру чи у їдальню", - каже директор закладу.

Перевіряти достовірність сертифікатів про вакцинацію працівники поліції будуть спільно з працівниками Держпродспоживслужби, Центру контролю та профілактики хвороб, повідомили у відділі комунікації поліції Тернопільської області.

Читайте також: З 18 жовтня розпочали діяти нові карантинні обмеження: що треба знати тернополянам

Нові правила поїздок між регіонами: які документи потрібні з 21 жовтня

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (30)
  • Наталя Грех

    Директор взяла на себе забагато, не думаючи, чим то може закінчитися для неї в недалекому майбутньому. Це маразм повний: завела якиїсь зошит, щось там відмічає, перевіряє, цирк повний. Слідкувала б краще за харчуванням у школі, а то говорить одне, а насправді зовсім інше, діячка.
  • Yuriy Kupeev

    Друзі, найближчим часом різномасті шахраї і офіційна влада почнуть закликати вас змінити літню шину на зимову. Жадібні виробники шин, псевдоінженери, продажні журналісти і блогери з усіх щілин будуть вмовляти вас заплатити космічні гроші за абсолютно непотрібний і навіть небезпечний продукт. Не піддавайтеся і не стаєте рабами світового шинного закулісся. Зимова шина-фейк. Ось кілька фактів про які замовчує сучасна наука та виробники.
    В СРСР не було зимової шини, але це не заважало великому народу протистояти пін @ осам аж до самого розвалу СРСР
    Зимові шини придумала фінська компанія Nokian в 1934 році, але до цих пір не поставляють їх на внутрішній ринок. Вас це не бентежить?
    Склад зимових шин невідомий і до кінця не вивчений. Шинна мафія продає нам якусь незрозумілу суміш.
    На зимових шинах розбиваються і гинуть ще більше, ніж на літніх. Зимова шина не дає 100% гарантії від ДТП. Тоді навіщо нас заганяють на шиномонтаж?
    Взимку можна використовувати максимум всесезонку і то тільки після обговорення з вашим особистим шиномонтажником. Одного разу мій дідусь вилетів на жигулі в лоб вантажівці, але завдяки літніх шин не втримався на траєкторії і злетів у кювет. Друга удача - він не був пристебнутий і вилетів через лобове в стіг сіна. У підсумку, у діда ні подряпини! Думайте!
    Ще 70 років тому вони говорили, що достатньо двох зимових шин, позавчора, що потрібно чотири, вчора радили чотири з шипами, а завтра змусять купувати відразу шість шин. Не будьте покірною біомасою!
    Всі мої друзі гонщики використовують взимку виключно річну десятирічну лису шину, і ніхто жодного разу не потрапляв в аварію, а деякі навіть перемагали в престижних змаганнях.
    У мого приятеля є знайомий власник шиномонтажу, він змінює зимові шини клієнтам, але сам їздить виключно на сліках і категорично проти зимових шин.
    Останнім часом розумні люди задають важливе питання: навіщо потрібно було вигадувати зимову шину, якщо можна було відразу змінити клімат?
    У Конституції нічого не написано про обов'язкове використання зимових шин.
    Автор Рауль Чілічава
  • Volodymyr Frytskyy

    Моя мала вже від попереднього локдауну боїться поліції, не довіряє їм, бо вони ше тоді ходили по школах так, шо  вчителі трусилися.
  • Леся Леся

    Народ то тре щось робити з тою вакцинацією вобше так в кабміні дах поїхав ідіоти

keyboard_arrow_up