Про навчання дбають і вистави грають

Про навчання дбають і вистави грають

Шкільний учнівський драмтеатр «Корифеї нового часу», розважально-спортивні квести, свято малюнків на асфальті, різноманітні спортивні гуртки є «родзинками» Тернопільської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 21.

А ще тут створені чудові умови для найменших школяриків – затишні класи, укомплектовані необхідною технікою, простора ігрова кімната і спальня. До того ж весь педагогічний колектив цього навчального закладу працює над тим, щоби школа стала джерелом радості та успіху для кожного учня.

Досвідчений педколектив

Відео дня

Тернопільська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 21 знаходиться на масиві «Сонячний» за адресою проспект  Злуки, 51. Вона заснована в 1984 р. Заклад очолює Наталія Секелик.

Наразі тут навчається 510 учнів у 19 класах. Педагогічний колектив дуже досвідчений. У навчальному закладі працює 46 вчителів. При чому 70% педагогів мають вищу кваліфікаційну категорію, інші мають звання «старший вчитель» та «вчитель-методист». Також у школі є соціальний педагог, практичний психолог та педагог-організатор.

- Багато вчителів мають свої напрацювання, – каже директор школи № 21 Наталія Секелик. –Зокрема вчителька інформатики видала цілий комплект підручників для другого, третього та четвертого класів «Сходинки до інформатики». Ці книжки мають гриф Міністерства освіти і використовуються вчителями всієї України. Також наші педагоги друкуються у фахових журналах та періодичних виданнях. Вони підготували методичні посібники, конспекти уроків із різних предметів, робочі зошити для учнів, підручники, словники тощо.

Останнім часом суттєво покращилась матеріально-технічна база школи. Завдяки батьківській допомозі та коштам, виділеним із міського бюджету, у навчальному закладі повністю відремонтували спортивний та актовий зали і всі учнівські туалети. Біля їдальні замінили умивальники разом із каналізаційною та водопостачальною системами. Також перекрили всі дахи.

Ігрова кімната і спальня

Початкова школа має окремий корпус. Всі класи гарно оформлені та  повністю укомплектовані необхідною технікою. Телевізор є навіть у коридорі. Найменші школярики мають свій комп’ютерний клас, затишну ігрову кімнату та спальню.

Цього року у школі № 21 набрали два перших класи – 58 учнів. Крім того є по два других, третіх і четвертих класи.

В основу роботи педагогічного колективу вчителів початкових класів поставлено принцип становлення людини.

- Вся увага акцентується на розвиток індивідуальності особистості, – каже заступник директора з навчально-виховної роботи Ольга Фундига. – Вчителі намагаються організувати навчання дітей так, щоб вони з найменшими витратами сил і часу набули якнайбільше знань і навичок, необхідних для практичного життя, для саморозвитку і самореалізації.

Гуртки і шкільний драмтеатр

У навчальному закладі функціонують різноманітні гуртки. Частина з них на платній основі. Зокрема такі спортивні гуртки: джиу-джицу, футбол, флорбол, волейбол, баскетбол, спортивна гімнастика. На базі школи працює танцювальна студія «Данс-мафія».

Учні безкоштовно займаються в хоровій студії, ансамблі та навчаються хореографії.  У навчальному закладі є хор і ансамбль початкових класів та ансамбль старшокласниць. Вже два роки поспіль функціонує шкільний драмтеатр «Корифеї нового часу», яким керує педагог-організатор Ірина Секелик.

- Ініціатором створення театру був учнівський парламент, – каже Ірина Секелик. – Першою виставою, яку ми поставили, була «Ніч перед Різдвом» за повістю М. Гоголя. Спочатку ми поставили її суто для себе, але згодом взяли участь у міському конкурсі «Від Катерини до Водохреща» і отримали перше місце.

Це було великим стимулом для дітей, тому вони вирішили продовжувати свої театральні заняття. Наступною була вистава «Сватання на Гончарівці», а навесні 2017 року – «За двома зайцями». Саме завдяки цій постановці на міському конкурсі театральних колективів, присвяченому 130-річчю від дня народження Леся Курбаса, шкільний театр «Корифеї нового часу» знову зайняв перше місце.

- В цьому навчальному році хочемо поставити «Наталку Полтавку», – додає керівник театру. –   Сподіваюсь, що нам це вдасться.

Квести і малюнки на асфальті

Вже три роки поспіль у школі № 21 у вересні та травні проводять розважально-спортивні квести.

- Ми організовуємо їх у декілька етапів, – каже педагог-організатор. – В цій грі задіяні четверті класи, окремо п’яті-шості, сьомі-восьмі та дев’яті-десяті. Дітям дуже подобається, бо це командна гра на швидкість і прояв інтелектуальних здібностей. Є різні завдання, що стосуються фізкультури, а також інтелектуальні на знання української літератури, культури, історії  України і, навіть, є завдання заспівати уривок української народної пісні.

Ще одним цікавим заходом є  квест «Увага! Діти на дорозі!», до організації якого долучаються працівники патрульної поліції.

Вже два роки поспіль у ТЗОШ № 21 відбувається свято малюнків на асфальті для п’ятих-сьомих класів. Його проводять у вересні і присвячують черговій річниці Незалежності України. Діти малюють малюнки на відповідну тематику.

- Велику увагу ми приділяємо національно-патріотичному вихованню, – каже директор навчального закладу. – Тому традиційно щопонеділка у вестибюлі школи вся учнівська родина виконує Державний Гімн України. Після цього відбувається лінійка, на якій ми дякуємо дітям за успіхи у навчанні і відзначаємо кращих учнів, вручаючи їм  грамоти, відзнаки, медалі тощо.

Учні активні та креативні

Учні школи № 21 дуже активні та креативні. Вони беруть участь у конкурсах та олімпіадах різних рівнів. Зокрема минулого навчального року випускник Олександр Шаблій виборов перше місце на міській олімпіаді з англійської мови і зайняв друге на обласній олімпіаді з цього ж предмета.

– Наша учениця Діана Бабовал  упродовж трьох років є переможцем конкурсу ім. Петра Яцика на всіх рівнях, – зазначає Наталія Секелик. – Вже другий рік поспіль вона отримує стипендію мера Тернополя.  Минулого року стипендіатом міського голови була  також наша випускниця Софія Войтович. В цьому навчальному році цю стипендію буде отримувати одинадцятикласниця, краща учениця школи, активістка, голова учнівського самоврядування Христина Вояк. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up