Прогнозують мороз 20 градусів, але діти до школи на Тернопільщині підуть

Прогнозують мороз 20 градусів, але діти до школи на Тернопільщині підуть

Опалення у школах увімкнули напередодні, в школах Тернополя тепло, запевнили в управлінні освіти та директори кількох шкіл у Тернополі.

Якщо мороз посилюватиметься, батьки мають право, повідомивши класного керівника, залишити дитину вдома, запевнила Ольга Похиляк.

 

Діти до шкіл на Тернопільщині підуть попри те, що синоптики прогнозують зниження температури до — 20 градусів. У цьому «20 хвилин» запевнила очільниця управління освіти і науки міськради Ольга Похиляк та головна освітянка Тернопільської області Ольга Хома.

Проте батьки мають право залишити дитину вдома, повідомивши про це класного керівника.

Частина шкіл ще на канікулах

— Поки що розпоряджень ОВА попри припинення освітнього процесу через зниження температури повітря на Тернопільщині немає, — запевнила начальниця департаменту освіти та науки ОВА Ольга Хома. — Місцеві органи влади самостійно приймають рішення щодо освітнього процесу і чи варто запроваджувати дистанційне навчання.

Відео дня

У десятку громад на Тернопільщині до 14 січня ще тривають канікули. Решта вийшли на навчання, каже Ольга Хома.

— На педраді колективи самі приймають рішення про переведення на дистанційну форму навчання, якщо, скажімо, у школах холодно. Нам поки що про такі випадки невідомо, — каже Ольга Хома. — На гарячу лінію департаменту освіти також поки не телефонував, ніхто не звертався і що є десь проблеми із довозом дітей через негоду. Всі ці питання зазвичай вирішують на місцях.

Аби освітній процес зупинили чи перевели дітей на дистанційне навчання, температура повітря має бути від – 20 і нижче, зазначила Ольга Хома.  

Всі школи почали навчання

У всіх школах Тернополя також розпочали навчання, повідомила Ольга Похиляк.

— Освітній процес у школах Тернополя розпочався, опалення увімкнули ще напередодні, поки скарг на те, що в класах холодно немає, — запевнила «20 хвилин» начальниця управління освіти та науки міськради Ольга Похиляк. — Поки немає зниження температури повітря понад 20 градусів морозу, діти вчитимуться. Переважна більшість із них проживає неподалік школи, тому дістатись на уроки проблем не мало би виникати. Поки управління освіти не приймало рішення припиняти навчання через мороз навіть у початковій школі.  

Проте якщо батьки вирішать залишити дитину вдома, — це їхнє право. Лишень потрібно про це повідомити класного керівника дитини, зазначила Ольга Похиляк.

— Опалення у всіх школах і садочках громади працює, у школах увімкнули його ще напередодні, — повідомила Ольга Похиляк. — Під час канікул його «скручували», в суботу, 6 січня, увімкнули. Ніяких скарг, що десь зимно, поки немає.

У школах тепло, дистанційку не планують

«20 хвилин» також поцікавилися у директорів кількох шкіл Тернополя, чи у класах тепло і чи увімкнули опалення.

— У нашій школі тепло, опалення увімкнули, їдальня теж працює за новою системою – за допомогою карток, — повідомив «20 хвилин» директор школи №10 Андрій Газилишин. —  90% дітей із тих, що мали прийти на навчання, всі прийшли до школи. Діти скучили, після канікул хочуть вчитись. Навіть тривога була – діти все рівно йдуть до школи. Щодо морозу – розпоряджень від керівництва міста і управління освіти про припинення навчання не було.  Прохань чи скарг від батьків поки що теж.

Руслана Базунова, директорка школи №16, також запевнила, що навчання розпочалось, щоправда, через тривогу з другого уроку. У школі тепло, всі, хто мав прийти до школи, всі є.

— У школі дуже тепло, ми будемо навчатись, — каже Руслана Базунова. — Попри мороз, повітряні тривоги дітям потрібно давати знання. Батьки не звертались, аби лишати завтра, 9 січня, дітей вдома. Сніг розчистили, діти прийшли, у нас все добре.

Оксана Бойцун, директорка Кластичної гімназії, теж запевнила «20 хвилин», що в приміщенні тепло, дітей є достатньо, навчальний процес розпочався. Запитів від батьків щодо переведення на дистанційну форму через мороз поки не надходило. Батареї у закладі теплі, їдальня працює.

Лілія Вавринів, директорка школи №28, запевнила «20 хвилин», що навчання розпочалось, всі діти прийшли до школи, у закладі тепло. 

— Працюємо у звичному режимі, навчання триває, у нас все добре, — запевнила Лілія Вавринів. .

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (9)
  • Василь

    Ха... Було - 3, трохи вітру, то пед колектив проголосував за день відгулу, бо ж шкода дітей.
  • Vova

    Міська рада має дармові гроші. Скільки можна було зекономити коштів на опаленні. Бідна країна, весь світ допомагає а ми дітей вчимо у такі морози.
  • Наталія Хомишин

    В нашому місті все через одне місце!! Бо коли в грудні було тепло,як для зими, і діти  могли навчатися аж до 22.12,а то і до кінця року- то сиділи вдома,а тепер коли холодно,мороз,сніг всі до школи...а при такій погоді ще якщо доведеться сидіти  в укритті,то процентів 80 дітей точно захворіють🤷
  • Наталя

    Висиділися на канікулах, коли на дворі було тепло, а тепер в мороз до школи😁

keyboard_arrow_up