Шкільний перекус: що найчастіше купують учні у буфетах. Дослідження

Шкільний перекус: що найчастіше купують учні у буфетах. Дослідження
  • До Всесвітнього дня продовольства unicef публікувало результати дослідження харчової поведінки українських школярів і їхніх батьків.
     
  • Що купують учні у шкільних буфетах?

У рамках партнерства з Першою Леді України Оленою Зеленською та Швейцарською агенцією з розвиткуЮНІСЕФ публікує дані дослідження харчової поведінки українських школярів та їхніх батьків.

Школярі знають про користь овочів… і купують у буфеті булочки

Щодня харчуються в шкільній їдальні понад половина дітей шкільного віку. Ця кількість була б більшою, якби шкільна їжа була доступнішою і смачнішою. Адже для значної кількості учнів регулярно харчуватися в їдальні дорого, а більшість зазначає, що в їдальнях годують несмачно, пише ЮНІСЕФ

Відео дня

Майже 70% школярів беруть перекуси з дому. Та чи здорові ці перекуси? Часто це бутерброди, фрукти та кондитерські вироби.

image

Дослідження показало, що найчастіше залишаються не з’їденими в шкільних їдальнях - каші

image

Що найчастіше купують учні у шкільних буфетах

На жаль, коли школярі купують собі перекус самі, вони майже завжди обирають солодощі. 

 

image

image

image

Нутриціологи радять школярам споживати більше каш, овочів, ягід і фруктів та риби, відмовитися від швидких вуглеводів (солодких соків і газованих напоїв, булочок, тістечок та цукерок), включати в раціон горіхи й насіння, вживати не підсолоджені цільножирні кисломолочні продукти, замінити ковбасні вироби та смажені котлети іншими м’ясними не обробленими або запеченими альтернативами.

 

image

image

Школярі висловили власну думку, що б допомогло їм харчуватися здоровіше та смачніше

image

UNICEF

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up