Шкільний перекус: що найчастіше купують учні у буфетах. Дослідження
- До Всесвітнього дня продовольства unicef публікувало результати дослідження харчової поведінки українських школярів і їхніх батьків.
- Що купують учні у шкільних буфетах?
У рамках партнерства з Першою Леді України Оленою Зеленською та Швейцарською агенцією з розвиткуЮНІСЕФ публікує дані дослідження харчової поведінки українських школярів та їхніх батьків.
Школярі знають про користь овочів… і купують у буфеті булочки
Щодня харчуються в шкільній їдальні понад половина дітей шкільного віку. Ця кількість була б більшою, якби шкільна їжа була доступнішою і смачнішою. Адже для значної кількості учнів регулярно харчуватися в їдальні дорого, а більшість зазначає, що в їдальнях годують несмачно, пише ЮНІСЕФ
Майже 70% школярів беруть перекуси з дому. Та чи здорові ці перекуси? Часто це бутерброди, фрукти та кондитерські вироби.
Дослідження показало, що найчастіше залишаються не з’їденими в шкільних їдальнях - каші
Що найчастіше купують учні у шкільних буфетах
На жаль, коли школярі купують собі перекус самі, вони майже завжди обирають солодощі.
Нутриціологи радять школярам споживати більше каш, овочів, ягід і фруктів та риби, відмовитися від швидких вуглеводів (солодких соків і газованих напоїв, булочок, тістечок та цукерок), включати в раціон горіхи й насіння, вживати не підсолоджені цільножирні кисломолочні продукти, замінити ковбасні вироби та смажені котлети іншими м’ясними не обробленими або запеченими альтернативами.
Школярі висловили власну думку, що б допомогло їм харчуватися здоровіше та смачніше
UNICEF
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.