Сотні учнів уже на дистанційному. Чи закриватимуть усі школи на Тернопільщині?

Сотні учнів уже на дистанційному. Чи закриватимуть усі школи на Тернопільщині?
  • Нові рекорди захворюваності на коронавірус фіксують на Тернопільщині в кінці січня. Все більше випадків захворювання трапляється серед дітей. 
  • Практично половина тернопільських шкіл уже на карантині. 

1 593 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19 зафіксовано в Тернопільській області за 26 січня 2022 року. Деталі читайте у матеріалі Covid-19 на Тернопільщині: за добу троє померли

У батьківських чатах тернопільських школярів все частіше з'являється інформація про перехід того чи іншого класу на онлайн-навчання. Деякі школи повністю перевели на дистанційну форму  учнів 5-11 класів. 

— Так, як ситуація в країні — так і у школах. Хворіють дорослі, хворіють діти. Міський штаб прийняв рішення, відповідно до нього керівники шкіл мають право оцінювати ситуацію самостійно та приймати рішення відповідно до неї,  — коментує ситуацію начальниця управління освіти і науки Тернопільської міської ради Ольга Похиляк. — Наразі єдиним рішенням усі школи ми закривати не будемо, а далі побачимо. Справа в тому, що чимало дітей уже перехворіли, то чому тоді вони мають не навчатись? 

Відео дня

Додались сезонні ГРВІ

За інформацією управління освіти міської ради, станом на ранок 27 січня, 20 закладів в Тернополі повністю перевели на онлайн-режим учнів 5-11 класів. Крім того, через ковід ще 59 класів перейшли на дистанційну форму навчання. 

—  Щодня управління моніторить ситуацію як щодо захворюваності на коронавірус, так і на сезонні вірусні захворювання, — коментує заступниця начальника управління освіти Тернопільської міської ради Ірина Сум. — Станом на сьогодні, 27 січня, у 22 закладах 59 класів перейшли на дистанційну форму навчання. Тут йдеться про ті класи, у яких зафіксовані випадки захворювання. Також деякі школи повністю перевели на онлайн-режим учнів 5-11 класів. Таких є 20.

Також деякі класи закрили на карантин через захворюваність на грип. Так ще 29 класів у 9-ти школах на карантині через те, що виявили грип в когось з учнів або у вчителя. 

Також маємо дані щодо захворюваності педагогічних працівників та учнів. 

181 учитель хворий на ГРВІ та 108 — на коронавірус. 

3124 учні хворіють на ГРВІ та 101 дитина має підтверджений ковід. 

Крім того, в окремих школах, через напружену ситуацію з коронавірусом, перенесли канікули. Так, школи №4 та №14 зараз відпочивають.

Яка ситуація в області?

Як розповіла начальниця департаменту освіти Тернопільської ОДА Ольги Хоми, рішення про перехід на дистанційне навчання або вимушені канікули приймають на місцях, оцінюючи ситуацію. 

— Є лист Міністерства освіти, який носить рекомендаційний характер та рекомендує перехід на дистанційну форму навчання 5-11 класів. Про початкову школу, дошкільні заклади та спеціалізовані заклади освіти мова не йде. У випадку, якщо там не виявили хворих, — каже пані Хома. — Зараз ми пропонуємо місцевим органам влади на місцях приймати рішення про закриття закладів. Адже є школи, де зафіксовано спалахи, а є такі, де ситуація спокійна. 

За словами Ольги Хоми, якщо у закладі зафіксували один або більше випадків захворювання, ймовірно, він буде на дистанційній формі або може внести зміни до навчального плану. 

Кількість хворих дітей зростає

За інформацією Тернопільської міської дитячої лікарні, станом на 27 січня, у закладі преребувають 33 хворих з підтвердженим COVID-19. Серед них - 21 дитина.

Також, за словами медичного директора з поліклінічної роботи міської дитячої лікарні Володимира Кучми, під наглядом лікарів міських поліклінік знаходиться 146 дітей із підтвердженим коронавірусом. Ще 600 дітей на ізоляції. 

— Якщо порівняти з минулим тижнем, випадків практично вдвічі більше. Ситуація напружена. Проте, судячи з того, що у стаціонари потрапляє невеликий відсоток хворих, можемо стверджувати, що перебіг хвороби є нормальним у більшості випадків, — каже пан Кучма. 

Щодо сезонної захворюваності на ГРВІ, то також спостерігаються збільшення показників. 

Опитування

Чи потрібно закривати школи на карантин знову?

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Новини Тернополя - 20 хвилин

    Долучайся до нашого Telegram-каналу https://t.me/te20minut

  • Олеся Лт

    Та нащо закривати?  Виживають сильніші, природній відбір...

    Pro Gamer reply Олеся Лт

    press f

keyboard_arrow_up