Стипендії українським студентам виплатять: допоможе Світовий Банк

Стипендії українським студентам виплатять: допоможе Світовий Банк
  • Світовий банк надасть Україні велику фінансову допомогу, аби у воєнний час студенти, що здобувають тут вищу освіту, змогли отримати належні виплати.
  • Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".  

Завдяки новому компоненту спільного проекту Міносвіти та Світового Банку "Удосконалення вищої освіти в Україні заради результатів", нашій державі нададуть фінансування у розмірі майже $100 млн для відшкодування бюджетної програми уряду у секторі вищої освіти.

Ця екстрена грошова допомога дозволить виплачувати академічні стипендії для 172 тис. студентів та соціальні стипендії для 50 тис. студентів стипендіальних програм у 2021-2022 навчальному році.

У Світовому Банку пояснили, що російське вторгнення в Україну принесло невимовні страждання в українські сім'ї, і багато родин не можуть підтримувати освіту своїх дітей.

Відео дня

– Ці стипендіальні програми допоможуть студентам забезпечити свої основні потреби та послуги, і зрештою сприятимуть продовженню освітнього процесу та покращенню результатів навчання, – висловився регіональний директор Світового банку у справах країн Східної Європи Арупап Банерджі.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up