Тернопільський восьмикласник отримав запрошення до інституту

Тернопільський восьмикласник отримав запрошення до інституту
Завдяки успішному виступу на Всеукраїнському конкурсі винахідницьких та раціоналізаторських розробок 13-річний тернопільський школяр Назар Лозінський отримав запрошення на навчання в один із київських вузів

Вихованець Тернопільської станції юних техніків Назар Лозінський виготовив пристрій для перевірки справності свічки двигуна внутрішнього згоряння.
Цей пристрій хлопець представив на Всеукраїнському конкурсі науково-дослідницьких винахідницьких та раціоналізаторських розробок, який наприкінці лютого відбувся у Києві.
За підсумками конкурсу тернопільський школяр здобув третє місце. Назара нагородили дипломом третього ступеня та цінним призом. А також 14-річний хлопець, який зараз навчається у восьмому класі загальноосвітньої школи №8, після успішного виступу отримав запрошення на позаконкурсне зарахування на навчання на інженерно-фізичний факультет Київського політехнічного інституту.
– Під час конкурсу всі учасники мали можливість відвідати виставку в музеї авіації, – розповідає Назар Лозінський. – А також для нас провели екскурсії в Київському політехнічному інституті та по столиці нашої держави – Києву.
Окрім того, поки хлопець повернувся з Києва, у Тернополі юного винахідника та раціоналізатора “наздогнав” іще один приз – надійшло повідомлення, що він ще й безкоштовно отримав путівку в “Артек”. У дитячому таборі Назар зможе відпочити в період з 9 по 22 квітня.
На Станції юних техніків під керівництвом Станіслава Комендатського хлопець у радіогуртку вже два роки. У його доробку вже є кілька радіотехнічних виробів. До речі, пристрій для перевірки справності свічок автомобіля Назар також представляв на Всеукраїнській виставці “Наш пошук і творчість тобі, Україно”.
 

Василь СОЛТИС, 0-96-725-70-22, [email protected]

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (10)
  • Anonymous

    Так 13-річний чи 14 річний? - ...13-річний тернопільський школяр Назар Лозінський отримав ... - ...А також 14-річний хлопець, який зараз навчається у восьмому класі загальноосвітньої школи №8, після успішного виступу отримав запрошення...
  • Anonymous

    Щось не дуже мені віриться, що винахід належить саме йому!

    Anonymous reply Anonymous

    це називається науково-дослідна робота учнів: обдарований вчитель, і це правда, шукає талановитого учня, задумують ідею, керівник підказує і допомагає в реалізації, а вся хвала - учневі! Це титанічна робота керівника в позаурочний час, безоплатна, для душі! Керівник - молодець, надіюсь, хоча б грамоту, як не премію, йому таки вручили!
  • Anonymous

    Молодець синку.Так тримати.А чому немає запрошення від нашого універу.Молодий хлопчина буде скитатися далеко від дому коли є Терн.політех.Треба дитині надати можливості вчитися вдома біля батьків.Гляди і щось зробить в майбутньому для нашого Тернопілля

    Anonymous reply Anonymous

    в Тернопільському Політеху одне хабарництво. Тримайте дітей подалі від таких вузів!

    Anonymous reply Anonymous

    Звичайно є винятки, є хабарники, як і всюди, але їх не так багато щоб стверджувати: "в Тернопільському Політеху одне хабарництво"

    Anonymous reply Anonymous

    Не треба гнати на викладачів, що вони хабарники. Ви пари гуляєте, на семінари не готові... А потім: "Мама дай гроші бо викладач, такий-сякий, не хоче ставити і стипендію ріже"!

    Anonymous reply Anonymous

    Я отримав дві освіти в ТНТУ, Інженера-механіка на стаціонарі і економіста заочно. За жоден екзамен чи залік я не платив! А якщо ти "тупий" і не хочеш вчитися - то мусиш платити!

    Anonymous reply Anonymous

    сам платив чи хто наплів?
  • Anonymous

    Молодець!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:20 Як отримати посвідчення донора крові у Тернополі: «20 хвилин» перевірили photo_camera 12:40 У тернопільському гідропарку «Сопільче» відкрився зоокуток photo_camera 11:30 У Гусятині 17-річний хлопець на мотоциклі зіткнувся з автобусом 11:05 Тернопільського лікаря нагородили грамотою Верховної Ради «За заслуги перед українським народом» Від читача 17:45 Реадаптація ветеранів на робочому місці 10:25 На 2 і 3 травня в районі вулиці Сахарова змінили рух громадського транспорту 09:46 Школярка з Заліщиків отримуватиме стипендію Президента 09:00 Тернопільська громада втратила захисника Руслана Зазуляка 08:01 Тарифи на платні медичні послуги Тернопільської міської дитячої лікарні затвердив виконком (документ) 22:00 Безкоштовні курси водіння пропонують для мобілізованих та демобілізованих військовослужбовців 21:06 Засліпили фари: жінка, яку збили на трасі поблизу Борщева, померла до приїзду швидкої 20:00 Його бригаду найбільше «люблять» окупанти: історія молодого командира гармати 18:00 Лікарку з ВЛК звинувачують в підробці медичного висновку для військовозобов'язаного 17:03 У Великій Березовиці загорілася вантажівка з бочкою (ОНОВЛЕНО) 15:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 1 травня 15:05 Розклад богослужінь та графік освячення пасок у церквах Тернополя 14:45 У Тернополі чоловік випав з вікна багатоповерхівки 14:00 На вулиці Сахарова понижують висоту бордюрів на переходах
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up