У тернопільських школах навчання можуть розпочати 1 серпня. А ви що про це думаєте? (Опитування)

У  тернопільських школах навчання можуть розпочати 1 серпня. А ви що про це думаєте? (Опитування)

У Тернополі готують школи до початку навчального року та планують, що діти сядуть за парти вже в серпні. 

Зараз у закладах освіти Тернополя ще продовжують жити понад 1100 переселенців, майже 200 з них мають тимчасовий прихисток у школах міста.

— Найближчим часом ми запропонуємо інші місця для проживання. Вони зараз готуються. Тобто школи будуть повністю звільнені, — розповів тернопільський міський голова Сергій Надал.

Зараз заклади активно готують до початку нового навчального року. Створено спеціальні комісії, які об'їжджають їх жо початку навчального року. До складу комісій входять не тільки представники освіти, а й фахівці Держслужби з надзвичайних ситуацій, які вивчають готовність кожного навчального закладу до роботи. Адже відповідно до вимог Міністерства освіти, у кожному закладі мають бути укриття або бомбосховища, де школярі та вчителі зможуть ховатися під час сигналів повітряної небезпеки.

Відео дня

— Я думаю, що ми підготуємо всі наші школи, думаю, що всі роботу почнуть. Виділимо необхідні кошти для проведення ремонтних робіт, де це буде необхідно. Особливо щодо підготовки сховищ. Зараз управління освіти спільно з методичним центром вивчають різні ситуації. Тому що, не виключено, що навчання може бути не тільки "офлайн", тобто виключно за партами. Може бути змішана форма навчання. Може бути навчання в декілька змін. Не виключено, що навчання в цьому році може розпочатися не з 1-го вересня, а з 1-го серпня. Цю можливість ми також зараз вивчаємо. Найближчим часом, як комісії завершать свою роботу та нададуть інформацію щодо готовності шкіл, тоді ми оприлюднимо, які будуть дати початку навчання, як воно буде починатися, — розповів Надал.

У обласній військовій адміністрації дали доручення всім головам місцевого самоврядування щодо обстеження навчальних закладів щодо наявності сховищ для учнів та вчителів.

— Є у нас бажання, і ми плануємо розпочати навчальний рік, який буде зміщено. Можливо, розпочати з серпня, поки що ми так плануємо попередньо, запустити в режимі офлайн. Щоб діти сіли за парти і продовжили своє навчання. На даний момент, в принципі, це зробити можливо. Ми надіємось, що ситуація до серпня місяця, до вересня не погіршиться. Але ми до цього маємо готуватися. Усі голови громад активно взяли в цьому участь. До цих заходів залучені працівники ДСНС, працівники військової адміністрації, а також представники місцевого самоврядування, відділів освіти, — розповів голова тернопільської обласної військової адміністрації Володимир Труш

Опитування

Чи підтримуєте ви початок навчального року в школах уже в серпні?

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (302)
  • Larysa Halka

    Збирайте збори, домовляйтеся,а в інтернеті болтати не мудро.Під час війни все треба робити тихо.....
  • Любов Сеник

    Якщо у школі є укриття то можливо нехай діти вчаться,але на жаль укриттів НЕМАЄ,яке може бути запитання,якщо окупанти так кажаніють.
  • Читач90

    Навчання має бути у вересні як завжди
  • Наталия Буцкина

    Ні.

keyboard_arrow_up