У ТНЕУ відзначили День кафедри психології та соціальної роботи

У ТНЕУ відзначили День кафедри психології та соціальної роботи

Кульки на сходових майданчиках, банер, на фоні якого фотографуються всі охочі, фуршет і святковий концерт – так 3 листопада відзначали День кафедри психології та соціальної роботи на юридичному факультеті ТНЕУ.

Під час концерту хвилиною мовчання вшанували одного з героїв Небесної Сотні – випускника кафедри Віктора Семчука. Відтак студенти демонстрували свою творчість – співали, танцювали, декламували вірші, жартували.

До речі, студент групи СР-32 – талановитий хлопець Кирило Богданюк вміє дарувати людям радість через своє мистецтво. Він показав майстер-клас із арт-терапії, створюючи картину у техніці енкаустики – малювання праскою і восковими олівцями. Зробив це напрочуд швидко і красиво, попри свої обмежені фізичні можливості. Готову роботу подарував запрошеній на святкування начальниці Тернопільського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Тернопільської області Тетяні Глух.

Відео дня

Свої вміння демонстрували й інші. Зокрема студентки першого та другого курсів показали чуттєвий танець,  а четвертокурсниця Дана Бойко подарувала пісню.

Не обійшлося свято без вітальних промов керівництва та запрошених гостей – заступника декана юридичноо факультету ТНЕУ, кандидата юридичних наук, доцента Валентини Сломи, директора департаменту соціального захисту населення  Тернопільської ОДА Вадима Боярського, начальника Тернопільського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Тернопільської області Тетяни Глух, начальника відділу організації профорієнтації Тернопільського обласного центру зайнятості Тетяни Білінської та провідного фахівця даної установи Катерини Варнавських.

  • Економічний потенціал – це добре, організаційна структура – це ще краще, але центральним елементом будь-якої організації є людина, – наголосив проректор з науково-педагогічної роботи (міжнародна діяльність), доктор економічних наук, професор Григорій Монастирський. – Якщо ви як менеджер знайдете ключ до серця людини, то отримаєте успіх. Хочу вас привітати з Днем соціального працівника – днем, коли ми особливу увагу звертаємо на соціальні проблеми. Їх у нашій державі дуже багато і в основному вони вирішуються на ентузіазмі, бажанні і теплоті серця тих людей, які творять затишок і комфортну атмосферу, позитивний соціально-психологічний клімат.

Григорій Монастирський від імені керівництва університету нагородив колектив кафедри психології та соціальної роботи грамотою ректора ТНЕУ, доктора економічних наук, професора, Академіка Академії економічних наук України, заслуженого діяча науки і техніки України Андрія Крисоватого.

Відтак із нагоди свята до всіх присутніх звернувся завідувач кафедри психології та соціальної роботи, професор, доктор психологічних наук, академік Академії наук вищої школи України Анатолій Фурман.

  • Хто вміє працювати, той вміє відпочивати і креативу нашим викладачам, а тим паче студентам, не займати, – зазначив він. – На бакалавраті та магістратурі ми маємо 401 особу. Це потужний потенціал і практично факультет. Але ми любимо юридичний і нікуди не збираємося йти. На першому місці в нас наука. Знання починаються з теорії. За основу ми взяли систему Станіславського – перший курс – «невідомо, незрозуміло», на другому курсі проявляється певна свідомість, третьокурсникам нарешті прояснюється, а на четвертому курсі все просте і зрозуміле. В магістратурі все не лише просто, а й красиво. Наші студенти виступають за трибуною, як справжні оратори, викладачі і мислителі тому, що ми даємо їм ядро мислення. Дякую, за те що ви є!

Кращих студентів відзначили грамотами. Завершальним сюрпризом став виступ КВН-команди «Методологія». У своїх сценках хлопці та дівчата жартували над переживаннями студента під час сесії, побутовими ситуаціями тощо. Під кінець виступу присутнім відкрили таємницю – як саме відбувається випуск на кафедрі психології та соціальної роботи. Виявляється, за українськими народними традиціями – випускники проходять через коридор вишитих рушників, а потім танцюють зі збірником наукових робіт на голові так, як наречена перегулює фату.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінничині 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up