Карантинне ЗНО: як не втратити голову під час підготовки? ТОП сайтів, які полегшать вам життя

Карантинне ЗНО: як не втратити голову під час підготовки?  ТОП сайтів, які полегшать вам життя
  • Через карантин зовнішнє незалежне оцінювання ніхто не відміняв, а от підготовка до нього значно ускладнилась. 
  • Корисні сайти, що полегшать підготовку та історії тернополян, читайте у матеріалі. 

Як тернополяни готуються до ЗНО ми запитали у соцмережах. Комунікабельнішими від абітурієнтів виявились їх батьки. 

- У мене дочка зараз готується до ЗНО, - розповідає Наталя Оленюк. Усе складно, але злагоджено. Уроки проходять, підготовку до ЗНО викладачі проводять. Самостійні, та оцінювання вчителі надають з вказанням кінцевого часу для виконання. Оцінки в електронному журналі, який діє третій рік, бачу вчасно. Організованою та злагодженою роботою вчителів-предметників я, як мама ліцеїстки, задоволена.

Галина Чіп каже, що її син до оцінювання готується самостійно. Раніше хлопець займався з репетиторами, але через карантин їх довелось відмінити.

Відео дня

- До оцінювання вже не так багато часу. Тому син багато часу проводить за комп'ютером, - каже жінка. - Дуже багато програм, в яких навіть я не можу розібратись. Але бачу, що він справляється. Зараз вони закінчують здавати контрольні. ЗНО має розпочатись вже після 25 червня. Сподіваюсь, що все буде добре. 

ТОП сайтів, які допоможуть у підготовці

Школярі все частіше звертаються до веб-сторінок та різноманітних соціальних мереж заради інтерактивного вивчення програми. Інститут журналістики, пропонує перелік безкоштовних ресурсів для підготовки, які дозволять швидше запам’ятати матеріал і не викликатимуть стрес.

Відео МОН України

Поряд із дистанційними матеріалами для початкової та середньої школи, YouTube-канал МОН України викладає відеоуроки з підготовки до ЗНО. Відео транслюються телеканалом Рада і також розміщуються на офіційному каналі. Зазвичай, у ролику міститься інформація із декількох предметів. Переважно це математика, історія, біологія та англійська мова.

Ілюстрації TurnJourn

Іншим видом підходу до підготовки є вивчення матеріалу завдяки ілюстрованим матеріалам. Цю стратегію використала сторінка в Instagram під назвою TurnJourn. Вона була створена працівниками прес-служби Інституту журналістики в цьому році для підготовки до ЗНО з української мови, історії України та англійської мови. На зображеннях тези доповнюють картинки. На думку засновників, такий підхід найкраще працює для візуалів, оскільки у пам’яті фіксуються саме картинки, а потім уже по ній можна відтворити потрібну інформацію. 

Профіль сторінки @turnourn в Instagram

Окрім того, працівники викладають інтерактивні тести з відповідями та поясненнями, які допомагають потренувати отримані знання. 

Безкоштовні курси на Prometheus

Пройти безкоштовні дистанційні курси можна на платформі Prometheus. Серед наявних українська мова та література, історія України, математика, англійська. За бажанням, можна писати коментарі та спілкуватися з викладачем. Матеріал подається як в текстовому форматі, так і завдяки відеолекціям. 

«Мова – ДНК нації»

Вартий уваги освітній проект «Мова – ДНК нації». Він створений для тих, хто хоче вдосконалити свої знання з української мови. У розділі «Бібліотека» наявні такі підрозділи «Правопис 2019 року», «Антисуржик», «Фразеологізми», «Наголос», «Орфографія» та інші. Тут можна також виконати вправи та написати диктант після реєстрації. Всі матеріали подаються в легкій розважальній формі за допомогою дотепних ілюстрацій. 

Сторінка проекту «Мова – ДНК нації»

Практичні поради й тести Ostiva.UA

Інформацію про особливості проведення та оцінювання ЗНО можна прочитати на Ostiva.UA. Сайт розміщує статті про структуру проведення тестування, про особливість завдань, нарахування балів та написання власного висловлювання. На сторінці ще й розміщені подкасти з української літератури, у яких вчителі розповідають теорію, інформацію про авторів та подають стислий виклад твору.

Випробувати свої сили в тестових завданнях минулих років можна тут.

А як ви або ваша дитина готується до ЗНО? Як сайти можуть допомогти у підготовці? Пишіть про це у коментарях. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up