В МОН назвали п’ять найпопулярніших професій серед вступників профтехучилищ у 2020 році

В МОН назвали п’ять найпопулярніших професій серед вступників профтехучилищ у 2020 році

У Тернопільській областях одними з найзатребуваніших є професії штукатура та перукаря.

Водій автотранспортних засобів, кухар, електрогазозварник, кондитер та перукар – такою є п’ятірка найбільш популярних професій серед вступників до закладів професійної освіти у 2020 році.

Водночас вузькогалузеві професії або ж ті, що передбачають важкі умови праці, мають менший попит серед молоді. Таку інформацію подало Міністерство освіти і науки 15 вересня 2020 року за даними з регіонів. 

Відео дня

Серед професій, які є технологічно складними та менш популярними серед вступників – машиніст трубоукладача, контролер харчової продукції або прокатник гарячого металу.

“Починаючи з 2011 року в рейтингу найпопулярніших професій залишається незмінною така п’ятірка лідерів. І це є зрозумілим, оскільки професії сфери послуг дозволяють випускникам, які мають за плечима лише виробничу практику, відкривати власний бізнес і отримувати високий дохід. У цьому році ми бачимо схожий запит. Насправді, у наших профтехах можна здобути 690 професій, але щороку більше 70% вступників обирають лише 10-15 з них. Саме тому ми запустили окрему рубрику у Facebook, де пояснюємо переваги різних напрямів. Розповідаємо і про популярного візажиста, і про вузькопрофільного матроса” – коментує заступник Міністра освіти і науки Ігор Гарбарук. 

Кожен регіон має різну динаміку набору вступників за цими професіями. Наприклад, в Івано-Франківській та Тернопільській областях одними з найзатребуваніших є штукатур та перукар.  А на півдні – в Одеській, Миколаївській та Херсонській областях – вступники надають перевагу професії тракториста-машиніста сільськогосподарського виробництва. Серед чинників, які впливають на затребуваність конкретних професій – економічний розвиток регіону та локального бізнесу. 

Дізнатися більше про професії, які популярні у регіонах, можна за посиланням. 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:05 Жителя Чортківщини підозрюють в організації схеми переправлення чоловіків через кордон 13:15 Знімають асфальт та кладуть нову бруківку: на вулиці Торговиці знижують висоту бордюрів play_circle_filled photo_camera 12:46 На «Алясці» чоловік пошкодив чотири автомобілі, припарковані у дворах — поліція 11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up