Вчитель - людина, яка живе заради чужих дітей: п’ять історій вчителів різних поколінь з Тернопільщини

Вчитель - людина, яка живе заради чужих дітей: п’ять історій вчителів різних поколінь з Тернопільщини

Хто вони люди, яким ми довіряємо вчити власних дітей? Чим живуть, про що мріють та за що люблять свою роботу ті, хто виховує майбутнє нашої країни? З нагоди Дня вчителя із педагогами різних поколінь спілкувалась журналістка “20 хвилин”.

Ольга Шеліга директор Заздріської школи  І-ІІ ступенів ім. Патріарха Й. Сліпого (Теребовлянський район), у школі працює 15 років.

- Головне - любити дитину. Для мене як жінки та матері ставлення до дітей, з якими я працюю, не змінилось за 15 років моєї роботи та не зміниться, мабуть, ніколи. Хоча діти змінились з часу, коли я лише починала свою роботу в колі. Мабуть, тому, що все суспільство прагне змін. Головне - це вірити в майбутнє. тоді усі зміни будуть лише на краще. Я вірю, що робота вчителя благословенна Богом, тому у важкі моменти, що можуть трапитись в житті кожного, я стараюсь звертатися до Нього, цього я навчаю дітей. Я вважаю, що якщо не буде таких складових як сім`я, церква, держава та школа - то нормального суспільства ми не зможемо побудувати. Тому в школі ми реалізовуємо концепцію "духовна школа" і я можу сказати, що наші учні з задоволенням долучаються до неї. 


Відео дня

Марія Яворська вчитель інформатики в опорному закладі Теребовлянська ЗОШ І-ІІІ ступенів №1, працює 5 років

- Цей День Вчителя є для мене ювілейний. За 5 років роботи педагогом я працювала у 3-х школах і ні на хвилину не задумалась про зміну професії. Розумію, що вчитель - це саме те, ким я є насправді. Про свою професію я почала думати ще в ранньому дитинстві. Пам‘ятаю, як моя перша вчителька - Стефанія Будівська  запропонувала нам маленьким написати твір про майбутню професію. Вже тоді я писала, що хочу бути схожою на неї. Люблю дітей, люблю бачити вогники в їх очах, зацікавленість до предмету, і звісно результативність у навчанні! Звичайно, бувають моменти, що з дітьми важко. Бо потрібно знайти підхід до 20-30 учнів одночасно. В такі моменти, намагаюсь зламати їх стереотипи щодо навчання: дозволити їм зробити те, про що завжди говорять що так робити не можна. Не потрібно боятись товаришувати з дітьми! Бути з ними на одній хвилі - от що для мене означає бути справжнім вчителем.

Оксана Дідик завідувач та музичний керівник Вишнівецького дитячого садочка "Малятко", працює з дітьми 30 років.

- Я вирішила стати вчителем ще коли була зовсім малою. Я любила своїх вчителів і хотіла бути як вони. Після 8 класу поступила в Чортківське педагогічне училище, потім в Тернопільський педагогічний, пізніше здобувала ще одну освіту. І так все життя працюю з дітьми. За той час ні на хвилину не було думки змінити щось. Я завжди казала і кажу, що в будь-якій професії є свої труднощі, проблеми, але коли вибираєш роботу за покликанням, то тоді такої думки не виникає ніколи. Щоб було легше з дітьми - треба самому бути як дитина, говорити дитячою мовою та насамперед любити свою роботу. 

Юлія Романишин вчитель, фізкультури Трибухівська школа Бучацький район,  працює четвертий рік.

- В своїй роботі я найбільше люблю спілкування з дітьми. Це для мене найважливіше. Навіть коли трапляється в житті якась прикрість, я йду до дітей мені стає легше. Навіть якщо порівнювати із колективом - то діти завжди для мене на першому місці. 

Наталя Олійник, вчитель  інформатики Трибухівської школи Бучацького району, працює у школі 2 роки:

- Діти наповнюють позитивною енергією, хто що би не говорив. Для мене це найкраща віддача. Я не вирішувала ставати вчителем, за мене вирішила доля. І я думаю, що це не просто так. Я закінчила три ВУЗи, працювала викладачем, до школи мене покликали на заміну. Я погодилась, і залишилась там. Працюю вже два роки. І за цей час жодного разу не виникало думки щось змінити. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • галина

    ну що ви, бiдолахи. можете змiнити у своему життi? Що робота десь iснуе. що ви зможете там прилаштуватись? Терпите все. бо нема iншоi роботи i будете терпiти до кiнця. Виходу нема - любиш. не любиш. а треба вставати ранком i йти. бо будеш сидiти без хлiба.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми Від читача 13:58 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк 10:10 В Україні прогнозують зростання зарплат. Кому на нього розраховувати
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up