Блакитноволоса випускниця Галина Чубата пішла проти системи

Блакитноволоса випускниця Галина Чубата пішла проти системи
  • Блакитне волосся, вишиванка, шкіряна жилетка, джинси – так одягнулась на випускний тернополянка Галина Чубата.
  • За декілька днів після свята неформальна випускниця стала зіркою соцмереж. Користувачі захоплюються тим, що дівчина руйнує стереотипи та йде проти системи. До речі, Галина Чубата ще й золота медалістка.

«Знаю, ти точно не будеш ще однією цеглиною в стіні».  "Респект дівчині з блакитним волоссям за вишиванку, Pink Floyd і золоту медаль. Унікальна. Будь завжди собою, справжньою". Так пишуть у соцмережах про цю дівчину. На її жилетці напис: «we don't need no education» («нам не потрібна така освіта» – ред.) -  це цитата з пісні «Another Brick in the Wall» РаrtII («ще одна цеглина в стіні» – ред.) легендарної групи Pink Floyd.

 Галина Чубата – учениця тернопільської школи № 26, любить технічні та природничі науки, слухає рок-музику. Каже, що одягати на випускний вечірню сукну та робити зачіску не планувала. За два місяці до свята вирішила, що одягне вишиванку. Шкіряну жилетку розмалювала сама акриловими фарбами. Волосся у блакитний колір пофарбувала півроку тому. До того була темно-руда. А від природи брюнетка.

- Однокласники були здивовані моїм образом на випускний. Вони до останнього не вірили, що я так прийду, - каже Галина Чубата. 

Відео дня

Святкувати в ресторан з класом дівчина ходила. Відзначила випускний з рідними, а потім поїхала на концерт важкої музики.

Написаними на жилетці рядками з пісні «we don't need no education» дівчина хотіла показати свій протест проти системи освіти в Україні.

- Наша освіта має бути більш профільною, - вважає випускниця. - Не всім потрібні вузькоспеціалізовані предмети. А після 9-го класу треба зробити відбір через екзамени по рівнях навчання і напрямах. Після загальної підготовки потрібно давати поглиблену підготовку в галузі майбутньої професії. Проте загальний рівень знижувати ніяк не можна.

Галина вже обрала вуз, де планує вчитися. Це Інститут високих технологій Київського національного університету ім. Шевченка, факультет нано-фізика і нано-сенсорика.

У цієї випускниці на все своя точка зору, розповідає директор школи № 26 Галина Нірода.

- З першого класу вона виділялася нестандартним мисленням. У неї математичні здібності. Вона може нестандартно розв’язувати задачі з математики та фізики. Завжди брала участь у олімпіадах. Я нічого не маю проти її стилю одягу. Те що дитина має власне бачення – сьогодні дуже позитивно.

До речі, за час навчання в школі Галина Чубата отримала 92 грамоти та дипломи. А також закінчила музичну школу (два інструменти), художню школу, заочну фізико-математичну школу.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (14)
  • Khalavka Yuriy

    Є ще гарна наукова школа  нанохімії в Чернівцях ;) Запрошуємо!

    Николай Завирохин reply Khalavka Yuriy

    дякую, більше цікава фізика, перший курс закінчила, політ нормальний. програма реально МФТІ
  • Анонім

    Це звичайно добре і їй за це великий плюс , але на мою думку цього мало . На її місці я б в знак протесту взагалі проігнорував всі ці так звані традиції . В принципі я так і зробив в свій час оскільки вже накипіло від того класу де було купа всяких стукачів , і викладацьких сраколизів . Також було тошно від тих вчителів,  котрі вічно до кишень батьків заглядали , бо як не скинешся на якусь х....., то зразу моральний пресінг відбувався . І щоб я ще на випускному під їхню дудку танцював ,то це вже перебор . Я принципово проігнорував так звану лінійку з усіма традиціями , проігнорував фото з усім класом ,проігнорува бари ,ресторани ,кабаки , та фактично все ,що повязане з випускним і цілим шлейфом традицій я вертів на одному місці .

    Николай Завирохин reply Анонім

    у Вас медалі не було

    Анонім reply Николай Завирохин

    А нах.... мені та медаль потрібна . Я не збираюсь  бути сраколизом ,  чи бути стукачем в класі, і ще перед кожним педагогічним му......м принижуватись через ту срану медаль .
  • Anonymous

    молодець і сукні за 500 чи 1000 баксів накриються
  • Stels

    - З першого класу вона виділялася нестандартним мисленням.(с)                                         Я нічого не маю проти її стилю одягу.(с)                                                                                                   Шкода , що в наших школах багато вчителів зі стандартним совковим мисленням. В наших школах готують дітей до екзаменів , а мали б готувати до життя.

    В наших школах налаштований конвеєр по випуску цеглин ,а коли попадається діамант що з ним робити ?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:05 Жителя Чортківщини підозрюють в організації схеми переправлення чоловіків через кордон 13:15 Знімають асфальт та кладуть нову бруківку: на вулиці Торговиці знижують висоту бордюрів play_circle_filled photo_camera 12:46 На «Алясці» чоловік пошкодив чотири автомобілі, припарковані у дворах — поліція 11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України Від читача 14:06 Ціни на аналізи в лабораторіях Тернополя. Огляд ринку 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up