Випускний: можна вкластися у 10 тисяч, якщо економити

Випускний: можна вкластися у 10 тисяч, якщо економити
Фото: Архів редакції. Тернопільські випускниці в останні роки купують по дві сукні. В одній - на урочисту частину, в іншій - в ресторан

На придбанні сукні  можна зекономити, якщо замовляти її через Інтернет або ж пошити на замовлення, кажуть батьки минулорічних випускників. Зекономити можна і на забаві, якщо самим продумати сценарій або ж упродовж вечора хтось візьме на себе роль тамади


За таких умов на випуск разом із сукнею та забавою можна вкластися у суму до десяти тисяч. Утім, як кажуть батьки, це були приємні клопоти. І більше в останній рік думали про вступ у виш, здачу ЗНО, аніж про витрати.


- Подробиць я уже не згадаю, спеціального зошита з витратами не вела. Ми гроші на випускний здавали щомісяця впродовж навчального року, - розповідає Олена Павленко. – Діджея не замовляли, тамаду теж, все було скромно.
Купувати сукню також не поспішали. Шили в останній місяць у знайомої майстрині. Відтак готова сукня обійшлась у чотири тисячі гривень.


- За макіяж та зачіску заплатили 700 гривень, - додає тернополянка. – Манікюр - 200. Педикюр - 350. А ось скільки дали за туфлі, сумку, не пам’ятаю.
Тернополянка Наталія Петришин каже, що витратила на випускний орієнтовно сім тисяч гривень.
- Ресторан, фото- та відеозйомка, музиканти обійшлися в три тисячі, - каже пані Наталя. - Це при тому, що в ресторан ходили втрьох: чоловік, я і донька. Одне місце у ресторані коштувало 350 гривень, ще 100  гривень - на овочі, фрукти, ковбасні вироби, алкоголь, воду, торти.

Жінка додає, що добряче зекономила на основній сукні, тобто тій, яку донька одягала на урочисту частину та парад випускників. 
- Ми замовили її через Інтернет. Обійшлась у 1200 гривень. Ще 200 заплатили за підгин, - розповідає пані Наталя. – За другу сукню, яке донька одягала у ресторан, заплатили 700 гривень. За туфлі — 1200 гривень, сумку – 450. Сережки і браслет обійшлись у 600 гривень.

Відео дня


Для розваги  у  ресторані ані тамади, ані діджея не замовляли. З  роллю ведучого, додає жінка, гарно впорались музики.  
Трохи дешевше може обійтись випускний, якщо у хаті – не випускниця, а випускник, додають батьки. Так, хлопцям можна окремо купити сорочку та штани, не обов’язково весь костюм. 

- Хлопцеві не треба макіяжу, - жартує  мама минулорічного випускника пані Ірина. – Але це не означає, що витрати будуть суттєво меншими. Гарний костюм, сорочка також коштують тисяч п’ять-шість. Але його дитина зможе одягнути ще не раз.
Готувались до випускного, за словами співрозмовниці, останні півроку. Тобто придивлялись до костюмів, сорочок. Купували за місяць до випуску.


- Ресторан нам обійшовся у 3000 тисячі, - додає вона. – Вечір вели музиканти. Ми спершу думали замовляти тамаду, та коли порахували  вартість його послуг, вирішили, що без цього можна обійтись. Адже не всі родини  мали змогу відірвати зі свого бюджету ще кілька сотень, якщо і так весь рік доводилося на щось скидатись. 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Анонім

    Саме правильно і мудро буде це злиняти після 9 класу щоб уникнути цей геморой із понтами . Ось питається для чого ця показуха і марна трата таких величезних грошей . Звичайно є люди котрим і 10000 грн це як 10 грн ,але таких меньшість в основному із нинішнією ситуацією в країні мало хто може відложити гроші на подібного роду забави . В основному люди  всі свої зароблені гроші витрачають на комуналку ,ліки ,і харчі і ще добре, якщо виходять в 0 до наступної получки ,а якщо  в мінус , то про ,які випускні можна говорити . Ось поясніть для чого такі витрати  ,якщо ці гроші можна вкласти при поступлені в ВНЗ .Щось наші люди живуть одним днем ,і навіть не аналізують свої дії на декілька кроків вперед . Якщо так дивитися все може статися ,а якщо хтось із родичів потрапить в лікарню і терміново будуть потрібні кошти , то де їх брати .Державі пох.... на людей .Ніхто не переймається чи є в тебе гроші на лікування чи ні . Все мусиш купляти за свої гроші ,а ліки зараз дорогі . Ось про ,що треба думати  , а точніше відкладати гроші ,переводити їх в долари і накопичувати на чорний день . А всі ці понти із випускними ,весіллями ,і подібного роду заходами лишити для забезпечених людей, а звичайним людям  не намагатися  підлаштовуватись під них .
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up