Як у Тернополі здавали перше ЗНО з математики

Як у Тернополі здавали перше ЗНО з математики

Зовнішнє незалежне оцінювання з математики здавали у тернопільських школах випускники сьогодні, 22 травня.

На ЗНО з математики одинадцятикласники з міста та області з'їхалися до обласного центру. Підтримати учнів під школу прийшли їх рідні та друзі.

Нагадаємо, відбувалося тестування в школах №№10, 11, 15, 16, 26 і 28.


Відео дня

Поки учні проходили тестування, їхні батьки хвилювалися не менше за одинадцятикласників, спілкувалися між собою та обговорювали можливі варіанти для майбутнього вступу. Кажуть, що ЗНО - важливе для майбутнього дітей, і тому вони сьогодні вони прийшли їх підтримати.

Більшість учнів, які здавали ЗНО у школі № 28, кажуть, що дуже хвилювалися, але сподіваються на добрий результат.

Читайте також Ученицю вигнали зі ЗНО через телефон

Після тестування учні ділились враженнями з рідними та друзями, обговорювали завдання і пробували вираховувати свої результати. Дехто виходив з позитивним настроєм, але й були такі, що дуже засмутилися ймовірними результати свого тестування.

Тернопільський випускник школи № 28 розповів, що взагалі не хвилювався перед тестуванням, бо він добре знає математику і вірить в свої сили.

  • ЗНО для мене було легке, бо більшість завдань складали тести. Написати я все встиг, навіть вийшов один з перших, - розповів Олександр Якимович. – Очікую приблизно 160 балів, думаю цього вистачить для вступу.

До слова, юнак планує вчитися на факультеті «Комп’ютерних технологій» в Тернопільському Політехнічному університеті.

Без хвилювань вийшла із тестування і учениця школи села Ішків, що в Теребовлянському районі. Дівчина розповіла, що готувалася до ЗНО з репетитором ще з вересня – два рази на тиждень.

  • Головна задача тестування, на мою думку, - перевірка своїх знань. Найважчим були останні завдання, на жаль, я їх не зробила, - каже Христина Сотнюк.

Друзі Максим Фік та Олександр Нога, учні Тернопільської школи № 15, вийшли після тестування з гарним настроєм та з надією в найкращі результати.

  • Ми, звісно, хвилювалися, але думаємо, що все вийшло. Не всі завдання написали, бо останні були надто важкі, - кажуть хлопці.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Анонім

    На ,що вони наївні надіються .Що то ЗНО дає ,ну поступлять в той політех ,і що далі .Все ,що може дати політех так це 2 роки по другому колу шкільну освіту ,а решта  років це глибока теорія  плюс ще застаріла програма 80-х років .Доводилося мені спілкуватися з випускниками технічного коледжу ,що біля подолян то складається таке враження ,що їх там взагалі  нічого не вчать . Спитаєш елементарну річ ,а у відповідь тишина .Так їм ще , щось наближене до спеціальності дають ,а в політесі там взагалі дохлий номер . Взагалі то ЗНО багато чого урізає .Для того щоб поступати на технічні спеціальності треба або фізику ,або математику ,і тут виникає питання ,а для чого робити ставку на шкільні предмети, якщо та сама фізика чи математика не знадобиться в майбутній професії .Є люди ,котрі не розуміють тої математики ,або не хочуть забивати собі голову всяким шлаком ,але вони вміють вже працювати в різних складних технічних програмах де за допомогою програм рішається купа математичних задач із зрозумілим результатом  . Також є люди котрі розробляють ,виготовляють безпілотні апарати , техніку ну і так далі . Інститут тупо всіх під одну гребінку взяв оцінив по шкільних предметах ,набрав заучок які тупо все завчають  ,а істинне зерно інститут просто відсіяв ,або просрав . Ось так і получається ,що ті ,що дійсно можуть бути технарями лишаються за бортом оскільки інтитут зробив ставку на синуси і косинуси ,котрі зараз ніхто не застосовує , а заучки закінчують інститут з нулячими знаннями по спеціальності оскільки той теоретичний шлак ,який вложив політех у їхніх головах не стикується з реальним робочим місцем на підприємствах.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:10 В Україні прогнозують зростання зарплат. Кому на нього розраховувати 09:30 18 квітня світло вимикати не будуть, але ситуація може змінитись 09:00 У Чорткові підняли тариф на воду 08:00 На Тернопільщину йде похолодання Від читача 09:22 У конструктивній співпраці – ефективна робота 22:05 На Тернопільщині 18 квітня вводять в дію графіки обмеження енергопостачання для окремої групи підприємств 22:00 Погрожував вбивством, отруїв собаку і підкинув наркотики — на Тернопільщині родичі не можуть поділити хату 21:02 Двотижневий фестиваль «Великодні мотиви» стартував у Тернополі (ФОТОРЕПОРТАЖ) photo_camera 20:00 З висоти пташиного польоту: розвідник розповів, як розквітають «Піони» і «БУКи» у вогні артилерії 19:02 Ніхто не скаржився на витік газу, а він був: скільки нарахують в третій платіжці за перевірку мереж 18:30 Біля дамби Тернопільського ставу висадили катальпи 17:50 На вісьмох вулицях «Нового Світу» 18 квітня не буде води 16:30 «На гарячому» затримали чоловіка, який за $ 12 000 обіцяв домовитися з ВЛК Тернопільського військкомату 16:05 Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:53 «Поділили на «своїх» і «чужих»? Переселенка з Харкова скаржиться, що синові не видали книги в бібліотеці 15:45 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 17 квітня 15:30 Сім’я полеглого воїна Миколи Пителя пожертвувала дзвін для храму play_circle_filled 14:48 На Тернопільщині розшукують чоловіка з Бережан 14:07 Удар по Чернігову: 14 загиблих, 61 людина постраждала play_circle_filled photo_camera 13:55 Куди після школи? Огляд закладів освіти для вступу (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up