Уже навчилися! З понеділка тернопільські школярі йдуть на канікули, що буде далі (ОНОВЛЕНО)

Уже навчилися! З понеділка тернопільські школярі йдуть на канікули, що буде далі  (ОНОВЛЕНО)
  • Від 18 до 24 січня школярі відпочиватимуть – про це наразі повідомляють класні керівники у шкільних чатах.
  • Проголосуйте в опитуванні наприкінці тексту, чи потрібні зараз канікули. 
  • Як діти будуть "відробляти" та що робитимуть заклади у випадку, якщо локдаун продовжать, читайте у тексті. 

— Від 18 до 24 січня – канікули, — такі повідомлення вже другий день надходять у батьківські та учнівські чати від класних керівників.

У школярів реакція ідентична – «УРА!!!». А от думки батьків знову розділились. І дистанційне навчання, як кажуть батьки, не може проходити у такому форматі. Мовляв, результату від нього майже немає.

Та й сидіти довічно на канікулах ми не можемо. Тим паче, що поки неофіційно, але всеукраїнські ЗМІ вже поширюють інформацію від власних джерел, що локдаун хочуть продовжити і після 24 січня. Відповідно, знову опинилось під загрозою зриву навчання школярів.

Відео дня

Як реагують батьки

— Оце, що було два дні – це не навчання, хоча його й називають  дистанційним, - поділилась Юля Найчук, у якої двоє синів-школярів. – Старший син у 7 класі – цілий день чула тільки регіт однокласників. Молодший в першому класі – які букви і цифри? Вчителька розпинається, а до кінця уроку хто з дітей їсть, хто встав і пішов, хто з собакою грається. Про який рівень здобутих знань ми в цьому випадку говоримо?

Більшість батьків виступили проти дистанційного навчання і в опитуванні в матеріалі на 20minut.ua, і у вайбер-чаті “20 хвилин». Незначний відсоток батьків погодився з тим, що таки варто займатись – якщо немає змоги йти до школи, то хоча б онлайн.

Коментар

Ольга ПОХИЛЯК, начальниця управління освіти і науки міськради:  

 — Канікули з понеділка, 18 січня, розпочнуться. Їх перенесли з лютого на цей період. Тернопільські школи, як ми знаємо, навчаються триместрами, і наступні канікули мали б бути у лютому. Їх, зважаючи на ситуацію, перенесли на січень. На канікулах зараз перебувають учні і сусідніх обласних центрів: Рівного, Івано-Франківська.

До кінця цього тижня ми навчаємось дистанційно. Перш за все, йдемо на канікули з понеділка  через початкову школу. Діти не звикли до такого формату – важко і їм, і вчителям, і батькам. Тому, враховуючи звернення батьків, і цю думку практично одноголосно підтримали і всі директори тернопільських шкіл, — діти ще тиждень відпочиватимуть. А після 24 січня, якщо локдаун не продовжать, усі підуть до школи і навчатимуться в очному режимі. Принаймні, ми всі дуже цього хочемо і чекаємо – і вчителі, і батьки.

На час канікул вчителі не відпочиватимуть. Ми зараз навчаємось за програмою «Єдина школа» —педагоги той тиждень удосконалюватимуть навички і вміння роботи, у тому числі і дистанційно.

Ми поцікавились думкою директорів шкіл з приводу продовження зимових канікул та тим, як діятимуть, якщо локдаун продовжать і після 24 січня?

Ігор КАРАЗІЯ: директор школи №24

 — Канікули, що триватимуть від 18 до 24 січня — доречні. Я раніше навіть пропонував, щоб продовжити навчання минулого року до 31 грудня. Тобі ми мали б зимові канікули від 1 до 24 січня. Але маємо зараз таку ситуацію, що на тиждень вийшли на навчання, хоч і дистанційне. Якщо надалі Кабмін вирішить продовжити локдаун, знову підемо на дистанційне навчання. Звичайно і безумовно — очне навчання краще. Але такі реалії, і ми мусимо виходити з того, що є. Добре, що є розуміння і підтримка місцевої влади. І що вони проплатили за певну платформу, за допомогою якої ми будемо навчатись. Звичайно, в дистанційному процесі є певні недоліки. Але ми доопрацьовуватимемо все. Сподіваємось на добрий результат.

Оксана БОЙЦУН, директорка Тернопільської класичної гімназії:

 — Стосовно того, що зараз відбувається —  ми працюємо, уроки проводимо належним чином з дотриманням санітарного регламенту. Форму уроку обирають вчителі, а вони більш прихильні до онлайн уроків. Хоча закон дозволяє й інші форми навчання, а онлайн має бути не менше 30%. Але як вчитель говорю: я прихильник очної форми. Мені простіше стати біля дошки, поставити техніку і відчути живий контакт з дітьми. Відносно канікул, —  це рішення міста. Тому, якщо це доцільно і є звернення батьків до управління освіти, адже від батьків наших учнів такі звернення до нас не надходили, ми, звичайно, підтримуємо рішення керівництва. Що будемо робити далі, якщо локдаун продовжать? Продовжимо дистанційне навчання. Для цього спеціально вчили і вчителів, і батьків. Проводили онлайн батьківські збори, до них під’єднався інженер, який навчав, як і де вірно встановити платформу, створювати доступ і заходити на урок. Звичайно, важко тим, в кого двоє-троє дітей школярів. Важко вчителям, в яких є власні діти-учні. Бо вчитель має і з учнями працювати, і власній дитині допомогти. Найважче дистанційна школа дається молодшим школярам. Бо дітки малі та потребують допомоги старших. Щодо старших учнів – ми навіть на уроках інформатики їх навчали всьому. Наші вчителі працюють. Нарікань немає. Ми свідомо готувались до дистанційного навчання, зважаючи на ситуацію з пандемією. І, запевняю, ми готові до такого виду навчання.

Опитування

Чи підтримуєте ви продовження зимових канікул?

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (14)
  • Галина Бедик

    Це всюди така ситуація.Дистанційний формат не для загалу.Деякі діти і справді можуть так навчатися,особливо якщо мають ще репетиторів.Але в ц тому випадку і уроки непотрібні.
  • ваня олійник

    Шановні "Новини Тернополя"!!! Чому ви, не маючи офіційної інформації, випускаєте неправдиву інформацію??? Цим самим залякуєте та підбурюєте людей!!!!
    Офіційних коментарів щодо канікул, які розпочнуться від 18 січня, ми від управління освіти міськради наразі не отримали. Щойно їх нададуть – опублікуємо. Але «без офіціозу» інформацію підтвердили: канікулам бути!

    В даному випадку - ви або показуєте свою непрофесійність, або те, що ваше видання - це нічого більше ніж брехлива жовта преса!!!
  • Алина Макаричева

    Я щетаю что продлевать нужно прошли праздники люди ходили по гостям друг другу. Много балеют студенты потому что нужно учиться.
  • Nadia Mokritska

    ВИ ЗНУЩАЄТЕСЬ ПРОДОВЖІТЬ ДИСТАНЦІЙНЕ ДО КІНЦЯ ЛІТА , ЛЮДИ ХВОРІЮТЬ СТУДЕНТИ ЗОБОВ'ЯЗАНІ ХОДИТИ НА ПАРИ НА ПАРИ ХОДЯТЬ ХВОРІ ПО НАВЧАЛЬНОМУ ЗАКЛАДІ ЗА НАС ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ НІХТО НЕ НЕСЕ ТАКА У НАС ВЛАДА ЇМ ПОФІГ
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а Тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк 10:10 В Україні прогнозують зростання зарплат. Кому на нього розраховувати Від читача 09:22 У конструктивній співпраці – ефективна робота 09:30 18 квітня світло вимикати не будуть, але ситуація може змінитись 09:00 У Чорткові підняли тариф на воду 08:00 На Тернопільщину йде похолодання 22:05 На Тернопільщині 18 квітня вводять в дію графіки обмеження енергопостачання для окремої групи підприємств 22:00 Погрожував вбивством, отруїв собаку і підкинув наркотики — на Тернопільщині родичі не можуть поділити хату 21:02 Двотижневий фестиваль «Великодні мотиви» стартував у Тернополі (ФОТОРЕПОРТАЖ) photo_camera 20:00 З висоти пташиного польоту: розвідник розповів, як розквітають «Піони» і «БУКи» у вогні артилерії 19:02 Ніхто не скаржився на витік газу, а він був: скільки нарахують в третій платіжці за перевірку мереж 18:30 Біля дамби Тернопільського ставу висадили катальпи 17:50 На вісьмох вулицях «Нового Світу» 18 квітня не буде води 16:30 «На гарячому» затримали чоловіка, який за $ 12 000 обіцяв домовитися з ВЛК Тернопільського військкомату 16:05 Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:53 «Поділили на «своїх» і «чужих»? Переселенка з Харкова скаржиться, що синові не видали книги в бібліотеці 15:45 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 17 квітня 15:30 Сім’я полеглого воїна Миколи Пителя пожертвувала дзвін для храму play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up