Як юний геній з Технічного ліцею Богдан Вдовін отримав двічі по 200 балів на ЗНО

Як юний геній з Технічного ліцею Богдан Вдовін отримав двічі по 200 балів на ЗНО
  • - Коли він народився, Бог поцілував його в тім’ячко, - каже розчулена мама. – Він пізно лягав і мав силу волі ставати о 5 ранку до книжки»
  • 17-річний Богдан Вдовін по 200 балів отримав з фізики та математики. У родині ні фізиків, ні математиків до цього не було.
  • Ми сподівались на подібний результат і дуже надіялись, що так буде, - вчитель, яка викладала Богданові фізику Наталія Бойко, не приховує радості. – Він прийшов до нас у 8 клас зі школи з рівнем знань – трохи вище достатнього рівня. Все, чого зараз досяг – це результат його впертості, наполегливості, шаленої працездатності і бажання перемогти. Плюс, звичайно, помножено на роботу вчителів.

Вже у 8 класі, в перший рік навчання у Технічному ліцеї, Богдан Вдовін переміг на олімпіаді з фізики. Услід за містом – взяв область і посів перше місце. Так тривало всі чотири роки навчання у ліцеї. Скільки було роботи, задач і вкладено зусиль – знає небагато людей, зізналась вчитель.

Титанічна наполегливість + працездатність

 - Скільки ми просиділи в задачах… Ой, вам не передати, – поділилась Наталія Бойко. - Ця щоденна робота тривала 4 роки. У мене кілька років тому один учень набрав 199 балів з фізики. Інші учні вже мали 197, 196 балів. 200 – вперше! Богдан такий, що мусив взяти 200 балів! Іншого варіанту, враховуючи його наполегливість, і бути не могло.

Відео дня

До 8 класу ліцею Богдан прийшов, як сама звичайна дитина зі звичайної школи – якихось надзвичайних здібностей у ліцеї нього не відзначали. Всі досягнення - це його титанічна праця.

  • Ми спробували, й йому пішло, - поділилась Наталія Бойко. – Ще як він вперше переміг на олімпіаді, переконався, що може. Для нього в Тернополі була гарна конкуренція, і він сам звертав увагу на те, де недопрацьовував. Якби у Богдана інший характер – він опустив би руки. Але він вчився, працював і – ось вам результат!

«Коли він народився, Бог поцілував його в тім’ячко, - переконана мама медаліста пані Лариса. - Він пізно лягав і мав силу волі ставати о 5 ранку до книжки». У планах юного генія – вступати до одного з вишів Львова чи Києва. Обраний фах пов’язаний з програмуванням. Але математика і фізика йому надалі потрібні, ділився хлопець своїми планами. Він "пахар" – і у нього все вийде,  переконані ті, хто знає Богдана і його можливості.

  • Коли дізналась – я була просто щасливою, - поділилась мама хлопця пані Лариса. -  Чесно кажучи, ми вже звикли до його перемог. У нього дар Божий. Але наша дитина надзвичайно працьовита – і без цього не було б такого результату. Взяти тільки те, що він сам вивчив англійську.

Краще три алгебри, ніж одна французька

По ТВ йшли фільми, внизу – титри. От за цієї схемою йому далась англійська.

- Хочу подякувати Богу, що він мені дав таку талановиту дитину, - каже розчулена мама. – колись наш дідусь жартував, що Богдан буде професором, а Ілля, його молодший братик – спортивним чемпіоном. Дай Боже, щоб так і сталось.

Спочатку батьки віддали дитину до школи з поглибленим вивченням іноземних мов – Богдан вивчав англійську і французьку мови. Вчився добре, хоча йому йшло важкувато. Навіть казав, що українська мова – то важкий предмет, хоча за результатами ЗНО і за цим предметом отримав 192 бали.

Колись Богдан видав, мовляв, мені б краще три алгебри, ніж одну французьку. У той час батько дізнався про існування Технічного ліцею – і хлопець радо погодився продовжити навчання там. В той момент змінилось його життя, яке подарувало Тернопільщині юного генія.   

Коментар

Ольга ХОМА, начальниця управління освіти та науки облдержадміністрації:

 - Двічі по 200 – такий результат вперше на Тернопільщині, відколи існує ЗНО. Це насправді рідкість, коли діти досягають такого рівня. Таке під силу тільки  обдарованим любителям точних наук. Бо гуманітарний напрямок – це інше. Успіхи Богдана – це високий показник для Тернопільської області. Учень однозначно отримає премію. Сам заклад і вчителі – це вже вирішуватиме місцеве управління освіти. Як на мене – вчителі також мають бути відзначені, бо заслуговують на це. Окрім того, матимуть стимул й надалі працювати для отримання таких результатів. Наша область вже роками має 3 місце за результатами ЗНО серед областей, а серед міст обласного значення Тернопіль посідає 2 місце, поступаючись інколи Львову, інколи – Києву.

Неля СОЛОДКА, вчителька математики Технічного ліцею:

 - Емоції колосальні! Дитина заслужила свої 200 балів ще минулого року. Він пробував робити тести і – все вийшло. Тому цьогорічна перемога - абсолютно заслужена і очікувана. Дитина надзвичайно працьовита. Це вже мій четвертий учень, який отримав за ЗНО з математики 200 балів. Причому, - без репетиторів. Фактично це його напрацювання, ми, звичайно, долучились і допомогли. Але наполягаю – це все результат його шаленої праці. Звичайно, було і чимало переживань – через технічну помилку довелось подавати на апеляцію. В одному із завдань комп’ютер зчитав "помарку" і зарахував це за помилку. Тому, самі розумієте, - довелось похвилюватись. Я побажаю Богданові, аби не збавляв темпів. Щиро вірю, що завдяки своїм якостям він досягне дуже багато. Я горджусь таким учнем!

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Александр Сосницкий

    Почему-то гениев у нас много, а науки нет. Обратная зависимость. Может быть не тому учим?
  • Leokadia

    Мудра та наполеглива дитина хай щастить йому здобути професію і досягти всього на що сподівається і навіть більше
  • Ольга Зотько

    Розумник! Успіхів! Нехай здійснюються мрії!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини Від читача 21:33 Сольний концерт YAGODY 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників 19:00 У Тернополі відкриють виставку вишитих картин-стацій 18:00 Понад 1,2 млн грн збитків завдали під час ремонту доріг у Заліщиках 17:03 Погроза вбивством, крадіжка та угон авто: просив не відправляти до тюрми, аби повернутись на службу 16:35 Сиротами залишились двоє синів... Родина Руслана Біленького просить підтримати петицію 16:20 Тернопіль підготував для наших захисників та захисниць нові індивідуальні сезонні аптечки - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 16:01 У Тернополі загорівся будинок: подробиці пожежі 15:35 Волейбольний майданчик на Циганці планують ремонтувати: у якому він стані та що мають робити play_circle_filled photo_camera 15:15 Актуальні вакансії роботи у Тернополі станом на 27 березня 14:53 На будівництві Палацу спорту привласнив майже 25 млн грн: слідчі оголосили про підозру 14:30 Лялькарки Кременеччини презентували ексклюзивні вироби
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up