За добу на СOVID-19 захворіла рекордна кількість вчителів та учнів. Звідки вони та що буде з навчанням?

За добу на СOVID-19 захворіла рекордна кількість вчителів та учнів. Звідки вони та що буде з навчанням?
  • Про те, що 25 листопада зареєстрували рекордну кількість хворих на коронавірус працівників освіти, у соцмережах повідомила начальниця обласного управління Ольга Хома.
  • Чи буде це підставою закривати школи на карантин - читайте у матеріалі. 

- Шановні педагоги, бережіть себе. Батьки, бережіть дітей. За останню добу зареєстровано 48 випадків серед педагогів та 25 - серед дітей, які захворіли на СOVID-19, - написала на своїй сторінці у Facebook Ольга Хома. 

Раніше такої кількості хворих вчителів та дітей не фіксували за жодну добу від початку пандемії. 

- За останній час це найбільше педагогічних працівників і дітей, які захворіли на коронавірус, - каже Ольга Хома. - Це досить велика кількість і хочу зауважити, що це не показник за тиждень, а лише за одну добу. Ми маємо розуміти, що діти можуть бути носіями хвороби і не мати жодних симптомів, але, як тільки симптоми з'являються, дитину не можна відправляти до школи. 

Відео дня

За словами Ольги Хоми, наразі жодних додаткових карантинних обмежень для шкіл держава не планує, але рішення про дистанційне навчання може приймати керівник навчального закладу. 

- Рекомендації до проведення навчального процесу є у кожного керівника школи. Тому він несе персональну відповідальність за ситуацію. Якщо бачить, що зростає захворюваність серед педагогів, то він не повинен переживати, куди батьки мають вести дітей, а переводити учнів на дистанційну форму навчання, - каже Ольга Хома. 

COVID-19 і грип: що між ними спільного і відмінного | Центр громадського  здоров'я

Скільки класів на дистанційному навчанні

Щодо ситуації в області, то за словами керівниці управління освіти, практично в кожному районі є школа, яка працює в дистанційному режимі. 

Як повідомляє начальниця Тернопільського міського управління освіти Ольга Похиляк, ситуація із захворюваністю дітей та педагогів у місті зараз не критична. Одні діти хворіють та ідуть на карантин, інші одужують та повертаються за парти після ізоляції. 

Станом на 26 листопада, у Тернополі на дистанційному навчанні через захворюваність на коронавірус - вісім класів. 

- Два із цих класів вже завтра повертаються на навчання, чотири класи - до 27 листопада, один клас - до 29 листопада, - додає спеціаліст міського відділу освіти Олена П'ятночка.

У яких районах найбільше хворих педагогів

За інформацією управління освіти, станом на 25.листопада, зареєстровано  25 випадків COVID-19 серед дітей,  48 випадків - працівників закладів освіти:
- м.Тернопіль - 5 дітей,  9 - працівників закладів освіти,
- Бережанський район -  5 дітей , 4 - освіта,
- Борщівський район -   1 дитина,   3 - освіта, 
- Гусятинський район -  4 -освіта,
- Заліщицький район - 1 дитина, 2 - освіта, 
- Збаразький район -  1 дитина, 4 -  освіта, 
- Зборівський район -    1 дитина, 
- Козівський район - , 1 - освіта,
- Кременецький район - 2 дітей, 3 - освіта, 
- Лановецький район - 2 - освіта,
- Монастириський район -  3 - освіта, , 
- Підгаєцький район -  1 дитина, 
- Теребовлянський район -  , 4 - освіта, 
- Тернопільський район - 7 - освіта,
- Чортківський район  -  5 дітей,  2 - освіта, 
- Шумський район -  1 дитина.

Карта Тернопільської області – Тернопільщина

Як захистити дитину від коронавірусу

Як захистити себе від коронавірусу COVID-19 | Межівська селищна рада

Перша, найбільш важлива порада – уникайте скупчення людей! лікар-епідеміолог КНП "Тернопільська міська комунальна дитяча лікарня" Марія Павельєва. – Є і ряд гігієнічних та санітарних вимог, яких потрібно чітко дотримуватися. Вони регламентовані Всесвітньою організацією здоров'я та Міністерством охорони здоров'я. Правильне миття рук – дуже важливо. Звісно, діткам важко усвідомити, що це потрібно робити регулярно, та ще й довше, ніж вони звикли.

Саме тому закликаю всіх батьків власним прикладом, особливо після відвідування магазинів та громадських місць, показувати, що руки потрібно мити з милом. Якщо мило і вода недоступні, дайте дезінфікуючий засіб для рук з вмістом спирту не менше 60%. А ще – важливо мити руки, перш ніж торкатися їх очей, носа або рота. Миття рук знижує кількість респіраторних вірусів, які можуть поширюватися.

Варто навчити дітей завжди прикривати рот під час кашлю і чхання. Переконайтеся, що діти прикривають ніс і рот серветкою, коли вони кашляють або чхають. Попросіть їх викинути використану серветку і негайно вимити руки. Це допомагає запобігти поширенню вірусу через повітря і на руках здорових людей, додає лікар-епідеміолог.

Деталі у матеріалі: "Як вберегти дітей від коронавірусу: що радять тернопільські лікарі"

Опитування

Чи варто, на вашу думку, зараз закривати школи на карантин?

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (41)
  • Лілія Тивонюк

    Краще пересидіти вдома,зробити цей локдаун і все пройде ,ще ніхто не вмер з голоду,колись було гірше і війну пережили і була чума і інше...
  • Лілія Тивонюк

    Пролікувавшись вдома і далі вертається через деякий час,бо хвороба прогресує при пандемії ще більше добавляється    різних захворювань.
  • Лілія Тивонюк

    Діти зараз будуть часто хворіти,бо холодно і багато дітей мають хронічні захворювання і проблеми з носами і горлами,бронхіти ,а всі будуть думати - коронавірус,то що неходити в школу,чи на роботу,бо неможна...
  • Леся Кірик

    Рік назад ,то були сопельки і всі вижили...А цього року коронавірус......По зупинках стоять люди..мокнуть,мерзнуть,чекають коли їх "підбере"транспорт...Це ви так переживаєте за здоров"я людей?   Ніякої логіки..
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up