За крісло ректора ЗУНУ змагатимуться дві професорки та один доцент. Що відомо про кандидатів?

За крісло ректора ЗУНУ змагатимуться дві професорки та один доцент. Що відомо про кандидатів?
  • Вибори ректора відбудуться 6 червня. Кандидатів висували і працівники, і студенти з семи міст та навіть за кордоном.
  • Колектив ВУЗу висунув одну кандидатку, чинну проректорку університету. Інші двоє — самовисуванці. Чи є у списку чинний ректор Андрій Крисоватий?

 

Вибори ректора Західноукраїнського Національного університету відбудуться 6 червня 2023 року.

Виборча дільниця розпочне свою роботу о 9 ранку і проголосувати на свого кандидата на посаду ректора можна буде до 15.00 за адресою: вул. Львівська, 11, центральний корпус ЗУНУ, актова зала, повідомили на сайті Західноукраїнського університету.
Бюлетень, як і на інших виборах, видадуть за умови пред’явлення виборцем документа, що посвідчує його особу.

Трьох кандидатів зареєстрували та затвердили в Міністерстві освіти і науки України. І заступник міністра Андрій Вітренко оприлюднив прізвища кандидатів.

Відео дня

Чому не балотується Андрій Крисоватий

Зазначимо, що трудовий колектив ВУЗу і вчена рада висунула одного кандидата на посаду ректора — це чинна проректорка Оксана Десятнюк. Двоє інші — Ірина Іващук та Тарас Маршалок — самовисуванці.

Свого кандидата висували як трудовий колектив, так і студенти у семи містах України і навіть за кордоном: у Чорткові, Вінниці, Івано-Франківську, Нововолинську, Сваляві, Кам’янець-Подільському, Тернополі та Єревані.

— Протокол про підрахунок голосів за результатами таємного голосування на виборах ректора Західноукраїнського національного університету подати не пізніше 20 червня 2023 року, — зазначив Андрій Вітренко.

Попередні вибори ректора, нагадаємо, відбувались 25 квітня 2018 року. Тоді кандидатами були допоки чинний ректор Андрій Крисоватий, а також Оксана Ляшенко та Володимир Мартинюк.

Чи може втретє крісло очільника ЗУНУ посісти чинний ректор Андрій Крисоватий?

— Законом України «Про вищу освіту» передбачено, що одна особа не може обіймати посаду ректора університету більше ніж два терміни, — зазначила Олена Васильків.

Андрій Ігорович Крисоватий був ректором ТНЕУ, а згодом і ЗУНУ двічі: з 2013 до 2018 рр., у 2018 його знову призначили на посаду ректора, яку він обіймає донині. Тобто два терміни вже відбув, отже, балотуватись втретє не може.

До Андрія Крисоватого, нагадаємо, ректором довший час був Сергій Ілліч Юрій, який відійшов у вічність 11 листопада 2012 року.

В одному з інтерв’ю Андрій Крисоватий розповів, що навчався у цьому університеті, який останнім часом очолював.  І його мама, яка працювала головним бухгалтером більше 30 років, теж навчалася тут. І дружина, і син, і невістка. Саме тут, у стінах університету, він зустрів свою кохану дружину. Син також зустрівся тут зі своєю половинкою.

Детальніше читайте

Що зі справою вибуху на подвір’ї ректора

Що відомо про кандидатів


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Десятнюк Оксана Миронівна, доктор економічних наук, професор, заслужений працівник освіти, проректор ЗУНУ.

Саме її висунули кандидатом колеги та студенти.  

«Кожен має робити свою справу – віддано, щиро, наполегливо, не заради себе, а на благо усіх. Саме тому ми переможемо, збережемо і примножимо!», — так розпочала свою передвиборчу програму Оксана Десятнюк.

Вся програма кандидатки на посаду ректора ЗУНУ Оксани Десятнюк 

 

 

 

 

 



 

 

 

 















 

Іващук Ірина Олегівна, доктор економічних наук, професор, директор інституту міжнародних відносин ім. Б. Д. Гаврилишина ЗУНУ йде на вибори під гаслом з трьох складових: «Інтелект  — Освіта — Інновації», яким вона розпочинає свою передвиборчу програму.

— Кожен з нас відповідальний за ті дороги, які ми обираємо. Свій ще один свідомий вибір я зробила, — написала днями Ірина Іващук на власній сторінці у Фейсбук, повідомляючи, що МОН затвердило її кандидатуру на виборах. — Це вибір, за який мені не соромно, бо все, що народжується в душі і проходить випробування часом і досвідом, має право на реалізацію. Як настановлював Богдан Дмитрович Гаврилишин, «мрійте собі сміливо, буйно мрійте». Для досягнення великих мрій потрібна спільна командна робота. Розвиток Університету – це найбільша наша спільна мрія.

Вся програма кандидатки на посаду ректора ЗУНУ Ірини Іващук за посиланням
 





 

 

 

 

 

 

 
















Маршалок Тарас Ярославович, доктор економічних наук, доцент, професор кафедри фінансів ім. С.І. Юрія йде на вибори із гаслом, зазначеним в його передвиборчій програмі: «Повернемо університет його студентам та працівникам».

— Ця програма покликана розвивати Західноукраїнський національний університет, забезпечувати якість освіти та наукових досліджень, впровадження новітніх технологій в життя університету, привертати міжнародні гранти, — зазначив Тарас Маршалок. — А найголовніше — це забезпечення демократичних цінностей, свободи висловлення думки та децентралізованого способу управління, а також дотримання доброчесності та прозорості в роботі. Кожен з нас це особистість, а не інструмент у чужих руках…

Вся програма кандидата на посаду ректора ЗУНУ Тараса Маршалка за посиланням

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (18)
  • Костя М.

    Я би туди йшов працювати тільки щоб брати хабарі. Не знаю що там ще можна робити)
  • Ольга Тяжелова

    Одна на Катю Пушкарьову схожа
  • Читач72

    Нарешті студентам і їхнім родичам  дозволять паркувати власний автотранспорт на території Університету, відведуть місце для куріння і вживання пива, не зважаючи на запрограмованих охоронців.
  • Maximilian Dortov

    Нічого доброго не буде

keyboard_arrow_up