Знову дистанційка? Як працюватимуть школи та садочки в області

Знову дистанційка? Як працюватимуть школи та садочки в області
  • Більшість навчальних закладів Тернопільщини вранці, 10 жовтня, не розпочали навчальний процес через повітряну тривогу та масовані ракетні удари по Україні. Якщо можливі повторні атаки зі сторони росії, як діятимуть місцеві школи й дитсадки, аби не наражати дітей на небезпеку? Чи є вже конкретні рішення – читайте далі.

Після сигналу «Відбій тривоги!» голова Тернопільської ОВА Володимир Труш опублікував на своєму телеграм-каналі інформацію, що частина шкіл нашої області сьогодні взагалі не розпочинали навчальний процес через атаку ворога.

– Для безпеки дітей нині школи Тернополя працюватимуть дистанційно. Вчителі за можливості проведуть урок онлайн або дадуть завдання для самостійного опрацювання. Тих дітей, які встигли вийти на навчання та перебували в укриттях закладів освіти, просимо забрати додому, – він написав таке повідомлення.

Також Володимир Труш додав, що рішення щодо поновлення очного навчального процесу до наступного тижня буде прийматися залежно від ситуації в області та країні. Під час його прийняття пообіцяли керуватись наявними в ОВА оперативними даними, аби забезпечити безпеку школярів.

Відео дня

Та вже об 11:15 освітяни Тернопільщини долучились до наради з міністром освіти і науки України Сергієм Шкарлетом щодо форми навчання, яка має бути впроваджена до кінця цього тижня.

– Хочу зазначити, що усі заклади освіти будь-якого типу та форми власності переходять на дистанційну форму навчання до 14 жовтня включно. Це стосується як закладів дошкільної освіти, закладів загальної середньої совіти, професійної, передфахової вищої та вищої освіти, і також закладів позашкільної освіти. Батьки мають відповідально віднестися до життя та здоров’я своїх дітей і забезпечити їм вдома умови для дистанційного навчання, – нам дала коментар начальниця Управління освіти та науки Тернопільської ОВА Ольга Хома.

Крім того, додала вона, від Управління вже надіслали офіційний лист до місцевих відділів освіти, аби швидко проінформувати людей про нововведення. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Олег Кушнір

    Ніяк
  • Polina Daineha

    Не встигли діти нормально і повчитися😤😡

keyboard_arrow_up