Партнер рубрики Події

1 квітня починається військовий призов. Що потрібно знати тернополянам та переселенцям

1 квітня починається військовий призов. Що потрібно знати тернополянам та переселенцям

Під час брифінгу обласної військової адміністрації пояснили, як відбуватиметься військовий призов під час війни. Відповідно до указа президента, призовна кампанія стартує вже з 1 квітня.  

Начальник Тернопільського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки полковник Ігор Гусєв пояснив, як відбуватиметься призов під час війни. 

– З 1 квітня ми починаємо призовну кампанію. Одразу заспокою: призовна компанія проходитиме таким чином, що до лав ЗСУ особи призовного віку призиватися не будуть.

Юнаки віком від 18 до 27 років, отримають повістки. Вони повинні прийти до територіальних центрів комплектування за місцем їх мешкання.

Відео дня

Потрібно пройти комісію, на якій визначать ступінь придатності. Також студенти та інші особи, які мають право на відсрочку, мають надати відповідні документи.

Призовна кампанія поширюється і на осіб з інших регіонів, які були вимушені переїхати до Тернопільщини.  

Наголошують – призовники не проходитимуть службу в ЗСУ чи інших військових формуваннях. Те, що призовників залучатимуть до бойових дій – фейк.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Lila Lila

    На період мобілізації призов на строкову військову службу не проводиться – Роман Горбач
  • Павло Господарик

    Постає логічне запитання. Якщо не буде призову .то для чого витрачати такий дорогоцінний час і кошти призовників і воєнкоматів?

keyboard_arrow_up