10-річного хлопчика, якого врятували на річці у Чорткові, уже перевели з реанімації

10-річного хлопчика, якого врятували на річці у Чорткові, уже перевели з реанімації
  • Нещасний випадок на річці у Чорткові трапився 11 липня. Там втопився 60-річний чоловік та 12-річний хлопчик. 
  • Його 10-річний брат у лікарні, але його стан стабільний. 

Як рятувальники шукали дітей та чоловіка, розповів начальник рятувально-водолазної служби Тернопільської області Василь Козак.

- На рятувальну станцію у Чорткові надійшла інформація, що жінка, яка йшла через міст над річкою побачила, що на мілині дитина, -  розповів Василь Козак. - Там їхав на велосипеді чоловік, і вона крикнула до нього. Він заліз у воду, підняв цього хлопчину і викликав "швидку".

Десь через годину до Василя Козака зателефонував начальник Чортківської рятувально-водолазної станції і повідомив, що 10-річний хлопчик живий. І він розповів, що з ним був його старший брат, якого він кинувся рятувати, але більше нічого не памʼятає. Водолази почали шукати.

Відео дня

- Коли водолази почали проходити береги річки, то знайшли тіло старшого чоловіка, - продовжує чоловік. -  І на відстані 4-5 метрів від цього місця водолази знайшли 12-річного хлопчика. Дружина загиблого чоловіка сказала, що він пішов на риболовлю і не повернувся. Скоріш за все, що він побачив дітей, які тонуть і кинувся рятувати. 

В управлінні освіти, молоді та спорту Чортківської міської ради повідомили, що загиблий 12-річний хлопчик вчився у школі-інтернаті, закінчив 6-й клас. 

А в дитячому відділені Чортківської центральної районної лікарні повідомили, що стан 10-річного брата загиблого хлопчика покращився. 

- Вчора він був у реанімації, а сьогодні його перевели у наше відділення, - кажуть лікарі. - А про іншу дитину, яку теж врятували, ми нічого не знаємо. До нас привезли лише цього хлопчика. 

Хоча офіційно правоохоронці повідомляли, що дітей було троє - про третього хлопчика наразі нічого невідомо. 

Купались в забороненому місці

Причиною трагедії могло стати те, що діти купались у забороненому місці, розповів Василь Козак.

- Мене здивувало, що публікують інформацію, ніби діти купались у відведеному для цього місці, - коментує Василь Козак. - Є в правилах охорони життя людей на водних обʼєктах України, вимоги щодо масового відпочинку населення. Згідно з цими вимогами швидкість течії має бути не більше пів метра в секунду. Берег повинен бути пологим, дно має бути без ям, з поступовим спуском на глибину від 1,5 м до 1,75. На цій річці з двох сторін велика течія і на мосту великими буквами написано, що купатись суворо заборонено. Розклеєні листівки.

Чоловік розповів, що у цьому місці практично щороку траплються нещасні випадки. Від берега там ніби мілко, а буквально через метр обрив і глибина 2,5-3 метри.

-  З двох сторін річки течія сходиться в одну яму, глибиною до 5 метрів, - каже пан Козак. - Там дуже небезпечне місце. Звідти течія несе і можна виплисти відразу за тією ямою на мілину. І там всі по течії так спускаються, але на тій ямі закручує. Батьки повинні слідкувати за тим, щоб діти без нагляду не йшли до водойм. 

За словами Василя Козака, місцева влада нехтує правилами. У Чорткові планують облаштувати місце для масового відпочинку населення, але чомусь досі ще нічого не зробили.

- І не лише у Чорткові, а й в тих районах, де є рятувальні водолазні станції, чомусь нічого не роблять, - додає чоловік. - Зараз в області є лише одне паспортизоване місце для відпочинку та купання - Дальній пляж у Тернополі. 

 

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Саша Майя Дитиняк

    Зрівняли мужика і хлопця,аж злість переповнює
  • Саша Майя Дитиняк

    По перше не все правда,по мості їхав підліток 15 років і він кинувся його рятувати і якби не він не знати чи дитина би вижила.І навіть ніхто про нього не згадав а це вчинок,а якби з моєю дитиною щось сталось

    Marianna Dokhvat reply Саша Майя Дитиняк

    Доброго дня!

    Цю інформацію подав начальник рятувально-водолазної служби Тернопільської області Василь Козак.



    Якщо у Вас є інформація щодо цієї ситуації, напишіть будь ласка мені у facebook https://www.facebook.com/marydokhvat або на електронну скриньку [email protected].

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up