Партнер рубрики Події

111 художників-аматорів одночасно намалювали вітрильник на Ставі і встановили рекорд

111 художників-аматорів одночасно намалювали вітрильник на Ставі і встановили рекорд
  • Рекорд України з  «Написання картин на полотні максимально великою кількістю людей одночасно «Вітрильник на Тернопільському ставі» встановили 25 серпня в Тернополі на літній естраді.
  • 111 людей взяли участь у Національному рекорді України.

Організатор рекорду Зоряна Олендер розповідає, що таким чином вона хотіла показати, що в Тернополі живуть щирі, відважні і талановиті люди, які будь-який задум можуть здійснити і реалізувати в своєму житті.

- Я малюю лише три роки, раніше до цього я цим мистецтвом не займалась. Понад усе люблю наше місто і його жителів. Цей факт засвідчив, що все неможливе – є можливим, - розповідає жінка. – Враховуючи те, що в Тернополі проходить чемпіонат світу з водно-моторного спорту, ми вирішили спрямувати частину коштів на підтримку сім'ї капітана яхти Станіслава Стадника, який потрапив в ДТП і став інвалідом.

Відео дня

Керівник Національного реєстру рекордів України Лана Вєтрова каже, що цей рекорд зібрав непрофесійних художників, а простих людей – любителів творчості.

- Це національний рекорд, який вноситься до Національного реєстру вперше. На локації є 111 учасників, які одночасно пишуть картину на полотні. Власне, нам дуже приємно, що творчість об'єднала доволі різних людей. Наймолодшій учасниці 6 років, в найстаршому учаснику – 73, - коментує пані Вєтрова.

73- річного Дмитра Керпеня запросили малювати організатори.

- Я малював ще в 1970-х роках. Вже забувся, як то, тяжко, потрібно кожного разу цим займатись. В школі займався оформлення стендів, а в Радянському Союзі лозунги малював. В основному олівцями замальовки роблю,  а аквареллю не пробував, - розповідає чоловік.

38-річна Надія Саган сьогодні вперше намалювала свою картину.

- Тут головне мати терпіння, зосередитись на картині і малювати, - коментує жінка.

А першість у номінації «Найкраща картина» отримала тернополянка Яна Рогальська. Жінка вже протягом року займається малюванням.

- Я записалась в художню студію і вже рік займаюсь любительським малюванням. Зараз пробую малювати оліними фарбами. Мені подобається малювати природу, квіти, - каже Яна. – В мене дуже позитивні враження від цього заходу. Одразу було видно, що про людей подумали повністю. Нам надали і фартухи, і воду, і мольберти, і фарби. Я вдячна цим людям і надихаюсь ними.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up