Партнер рубрики Події

19 січня у свято Богоявлення з кранів тернополян тече освячена вода

19 січня у свято Богоявлення з кранів тернополян тече освячена вода

Це важливо насамперед для людей з інвалідністю, для одиноких мешканців, які не мають змоги вийти і набрати освяченої води.

 

19 січня християни східного обряду святкують дванадесяте церковне свято – Хрещення Господнє або Богоявлення. Це третє найбільше й завершальне свято різдвяно-новорічного циклу.

Цього дня, уже традиційно, на водопровідних насосних станціях комунального підприємства «Тернопільводоканал» відбувся чин освячення води, який провели священнослужителі традиційних християнських церков. Про це повідомляє пресслужба міської ради.

Відео дня

«Уже впродовж багатьох років 19 січня ми освячуємо воду на тернопільському водозаборі для того, щоб з самого ранку освячена Йорданська вода попадала у  домівки тернополян. Це важливо насамперед для людей з інвалідністю, для одиноких мешканців, які не мають змоги вийти і набрати освяченої води. Окрім того, Йорданська вода має цілющі властивості – вона змиває усі негаразди та турботи, очищає душу від сумнівів та зневіри, а тілу дарує життєдайну енергію, – наголосив Сергій Надал. – Тож нехай свята вода дарує міцне здоров`я та наснагу, буде оберегом від лиха у ваших оселях. Хай сходить благодать на кожну українську родину, хай буде спокійним та розміреним життя у нашому місті. А Господь допоможе нам вистояти у боротьбі проти ворога, а на святу українську землю повернеться мир!»

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up