Партнер рубрики Події

200 тисяч - на кисень, пробірки і тест-системи. На що перерозподілили кошти з місцевого бюджету

200 тисяч - на кисень, пробірки і тест-системи. На що перерозподілили кошти з місцевого бюджету

Під час засідання виконавчого комітету затвердили перерозподіл коштів на придбання розхідних матеріалів, які потрібні для боротьби з COVID-19

Чергове засідання виконавчого комітету відбулось 23 вересня. Члени виконкому затвердили проєкт рішень про перерозподіл кошторисних призначень.

201 тис. гривень - виділені відділу охорони здоров’я та медичного забезпечення перерозподілили міським лікувальним закладам.

Тернопільський міський лікувально-діагностичному центр отримав 91 тис. гривень на придбання ІФА-тестів.

Відео дня

60 тис. гривень перерозподілили лікарні №3 на придбання кисневих балонів. Як розповів директор Міської комунальної лікарні №3 Юрій Лазарчук, у закладі були проблеми з забезпеченням пацієнтів киснем. Раніше у закладі було 9 кисневих концентраторів. 4 концентратори мав лікувальний заклад, ще на 5 виділили кошти. Також лікарня закупила додатково 5 концентраторів за власні кошти. Загалом тепер їх є 14.

Міський лікувально-діагностичний центр отримав 50 тис. гривень на придбання пробірок для забору ПЛР-тестів. Їх використовують для забору біоматеріалу з ротової та носової порожнини. Кожен комплект одноразовий – пробірка для транспортування та дві ватні палички для мазка.

Тернопільська об’єднана територіальна громада має 8 мобільних груп, які щодня виїжджають до тернополян, яким потрібно зробити забір біоматеріалу для ПЛР-тесту. Також біоматеріал можуть забирати в лікувальних закладах. Як пояснила заступниця начальника відділу охорони здоров’я та медичного забезпечення Ольга Ярмоленко, медики працюють понаднормово.

- У Тернополі проводять велику кількість ПЛР-досліджень, - каже Ольга Ярмоленко. - Якщо норма для однієї мобільної бригади – 150 досліджень щомісяця, то наші бригади проводять по 600 досліджень.

Мобільні бригади не прив’язані до конкретних вулиць чи районів міста. Вони виїздять відповідно до складених списків. Також мобільні бригади можуть їхати до сусідніх сіл, які входять до складу Тернопільської ОТГ.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • СТУГНА-П

    "Кошти перерозприділили з місцевого бюджету" ,а де ж той фонд по бородьбі з коронавірусом у 35 мільярдів . Порозпорошували ці зелені  на ліві проекти типу "велике будівництво" ,а лікувати так люди з своєї кишені платять по 50- 60 тисяч .
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up