2000 кілометрів пішки: у Тернопіль завітав грузин литовського походження, який хоче створити «міст дружби»

2000 кілометрів пішки: у Тернопіль завітав грузин литовського походження, який хоче створити «міст дружби»
  • Ніко Аміргуашвілі 23 роки. Він планує пройти 2000 кілометрів пішки, створивши символічний «міст дружби» між Литвою та Грузією.
  • Шлях Ніко лежить через Польщу та Україну. 12 липня він прибув до Тернополя.

Ідея проекту «Building Bride: Vilnius-Tbilisi» у грузина виникла спонтанно, після чого він почав активно готуватися до подорожі. Мета Ніко – пройти пішки близько 2000 кілометрів від Вільнюса, столиці Литви до Батумі, столиці автономної республіки Аджарії.

- Упродовж усієї подорожі я був дуже вражений привітністю людей, – розповідає Ніко Аміргуашвілі. – До мене приєднувалися охочі, тому я дуже тішусь цим. Я вже пройшов 990 кілометрів. Це майже половина мого маршруту. Почуваю себе дуже добре. Сповнений енергією та позитивними емоціями.

Відео дня

Подорожує грузин пішки, маючи з собою набір туристичного спорядження. Щодня він старається проходити по 30 кілометрів. Великі зупинки він робить лише у великих містах.

- Зазвичай я не зупиняюся в містах більш, ніж як на один день, за винятком великих міст, таких як Люблін, Львів, Тернопіль, де є що подивитися, – каже Ніко. – Мені дуже сподобався Львів, і я маю великі надії, що Тернопіль нічим не гірший.

13 липня Ніко проведе в Тернополі. Він вже зустрівся з міським головою Сергієм Надалом та почесним консулом Литви у Тернополі Ярославом Візняком.

- Вночі я приїхав до Тернополя з Литви і для мене було принципово побачитись з Ніко, – розповідає почесний консул Литви у Тернополі Ярослав Візняк. – Ми багато чого запланували, щоб показати Ніко Тернопіль. Я вважаю дуже символічним те, що Ніко йде до Грузії через Україну, адже наші країни постраждали від дій російської агресії.

 14 липня подорож грузина продовжиться. Наступна його зупинка буде у Хмельницькому. З собою він має лише туристичний рюкзак.

- Коли в мене виникла ця ідея, я почав свою підготовку, щоб якнайшвидше втілити в життя свій проект, – розповідає Ніко. – Я консультувався з різними спеціалістами, які допомагали мені обрати правильне спорядження, одяг, взуття.

Подорож розпочалася 9 червня. Ніко планує, що завершити свій проект вдасться 25 серпня. За цей час він хоче «збудувати мости дружби» між країнами та сприяти покращенню відносин між дружніми країнами.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми Від читача 13:58 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк 10:10 В Україні прогнозують зростання зарплат. Кому на нього розраховувати
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up