21-річна Мар'яна Якимчук, яка загинула перед Святвечором, мріяла про власну справу

21-річна Мар'яна Якимчук, яка загинула перед Святвечором, мріяла про власну справу
  • ДТП, у якій збили студентку ТНЕУ Мар'яну Якимчук, трапилась 6 січня на Борщівщині, о 13.20 онеподалік села Сапогів.
  • Дівчина загинула на місці, на очах у батька. Водій стверджує, що їхав зі швидкістю близько 90 км/год. Батько загиблої говорить інше. Водій, за попередніми даними, був тверезим.

- ДТП трапилась на автодорозі Тернопіль-Скалат-Жванець, - повідомляють в ГУ Нацполіції в Тернопільській області. - Потерпіла 1996 року народження переходила дорогу і опинилася під колесами авто Toyota Corolla. Нещастя трапилося на очах у батька.

На місце автопригоди виїжджала слідчо-оперативна група. За попередньою інформацією, дівчина разом з татом вийшли з автобуса. Коли дівчина почала переходити дорогу, її збило авто. Травми дівчини виявилися несумісними з життям.

- Швидка, яка приїхала на місце аварії, констатувала лише смерть студентки, - кажуть в поліції. - Водій стверджує, що їхав зі швидкістю близько 90 км/годину, а от тато загиблої говорить інакше. Саме експертиза повинна встановити і швидкість, і деталі автопригоди.

При попередньому обстеженні водій був тверезим, але у нього відібрали кров для більш детального аналізу на вміст алкоголю. Подія внесена в ЄРДР за статтею 286 частина 2 ККУ. Триває слідство.

Попрощались з Мар'яною Якимчук у понеділок, 8 січня. Дівчину поховали на кладовищі у селі Довжанка, що поблизу Тернополя. Як розповідають на факультеті, де навчалась дівчина, вона була дуже хорошою студенткою, здібною, розумною, активісткою. За словами подруги Мар'яни, дівчина була  життєрадісною, веселою, любила життя, не зважаючи на проблеми, завжди була оптимістично налаштована.

- Мар'яна була хорошою подругою, могла завжди підтримати і розвеселити, -розповідає подруга загиблої Ірина Зеленюк. -  Навчалась в ТНЕУ на державній формі навчання, була активною. Паралельно з навчанням вона працювала, для того щоб не обтяжувати батьків. Вона хотіла отримати права і 5 січня вперше сіла за кермо. Їй дуже сподобалось.

Мар'яна Якимчук любила читати, подорожувати та активний відпочинок. Пробувала відкрити свою справу з виготовлення та оформлення капкейків в подарунок. Як розповідає Ірина, дівчина любила готувати і в неї це дуже смачно виходило.

Дівчина завжди була спокійною, виваженою, розповідає однокурсниця загиблої Маріана Прокопенко.

- Ми вчилися разом на одному курсі, ходили на пари разом, - каже дівчина. - Мар'яна була маленькою на зріст, але завжди дуже гарно виглядала. Любила подорожувати, завжди всіх наштовхувала на нову поїздку. Знаю про неї, що до навчання відносилась серйозно і влітку пішла на роботу, але залишила в вересні, бо почалось навчання. Вона мала хлопця з яким завжди була веселою. Раділа, що він самостійний. Він був її одногрупником.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (18)
  • Александр Стригун

    Це навіть уявити неможливо, в 21дин рік.
  • тойво

    жах..

    мабуть добре роблять,що шв. дозволена буде макс. 50км год.

    Костів Віка reply тойво

    Водій мав право їхати 150 км так як то була дорога між селами
  • Olga Tanina

    А переходила дорогу разом із батьком?
  • Marko Savchak

    Дівчину звичайно що шкода, но тут винен як і водій автобуса, через зупинку в не правильному місці, так і пішохід через неуважність
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up