Партнер рубрики Події

24 школа в жалобі і шоці: про загиблих досі не можуть говорити в минулому часі…

24 школа в жалобі і шоці: про загиблих досі не можуть говорити в минулому часі…

Загиблих дітей вже везуть до Тернополя. Їхній вчитель, який загинув, рятуючи школярів, - ще в Одесі. Панахида за ним відбудеться 15 червня о 20.00 у Будинку жалоби.

  • Мартуся – окраса і гордість школи. Віталік – чудова дитина, його так просили йти до 10 класу. Михайло Ігорович – педагог від Бога. Він з тих, що живе школою і дітьми, а ті його просто обожнюють. Він є, як то кажуть, - вчителем від Бога і справжнім мужиком, - директор школи №24 Ігор Каразія жодного разу, доки ми спілкувались, не сказав про загиблих ані слова в минулому часі. – Це для нас трагедія. Чому так сталось… Як сталось…  

Марта Окаринська в травні закінчила 8 клас. Вона учениця вже 9-го класу, розповів директор, ні на мить не припустивши, що дівчинка, яка була окрасою і гордістю школи, вже ніколи не переступить поріг рідної школи.

  • Чудова дівчинка, прекрасна учениця, відмінниця, гордість школи, - розповідав Ігор Каразія. - Отримала похвальний лист за відмінні результати у навчанні. Активна, танцює. Ми всі шоковані, нам надзвичайно тяжко…

15-річний Віталік Данчишин цього року закінчив 9 клас. Прийшов до 24 школи у 6-му класі з сільського закладу.

- Хороший хлопець, грає в оркестрі, буквально 10 червня закінчив 9 класів, я йому урочисто вручав свідоцтво про базову освіту і запитував, Віталику, ти ж залишаєшся, правда? Ти такий хороший учень, - пригадує Ігор Каразія. - Ні, тоді сказав він, я йду. Хотів вступити до Технічного коледжу.  

Відео дня

Про 46-річного заступника директора з виховної роботи Михайла Ігоровича Близнюка говорять: «Школа без нього осиротіла. Це – педагог від Бога». Він викладав історію та правознавство і понад усе опікувався своїми вихованцями. Був тим, про кого згадують, що він жив школою і дітьми. Ті його просто обожнювали. Саме п. Михайло був ініціатором створення у школі оркестру…

  • Мені повідомили одразу, як трагедія сталась, - стримуючи емоції намагається розповісти пан Ігор. - Дівчатка пішли у море. Чому? Не можу пояснити, бо штормове попередження було вже 2 дні. І хвилі були величезними. Коли пішли, хвиля затягнула… Михайло і ще один мужчина, який теж загинув, кинулись рятувати. Віталик – за ними. Одну дівчинку витягли…

Те, що трапилось, - не вкладається в голові, каже директор. Просто трагедія і все.

  • Вони поїхали туди на фестиваль з відпочинком, бо ж період канікул і відпусток, - розповів Ігор Каразія. - Побачили інформацію про такий фестиваль, зібрали батьківські збори. Не всі погодились відпустити своїх дітей, бо й сума в середньому становила 3 тис. грн.  Невдовзі сформували групу з 43 дітей. З ними були шестеро дорослих: три педагоги і ще троє батьків.

Виїхали до Одеси у суботу, 11 червня. 17-го мали повернутись.

Щодо Михайла Близнюка, то ніхто ані на мить не сумнівався, що той кинеться у хвилі, аби врятувати дітей. Донька загиблого педагога в момент його смерті була за кілька кілометрів від батька, бо навчається в Одеській консерваторії.  

У середу ввечері планують привезти у Тернопіль тіла загиблих.

Вже відомо, що панахида за Михайлом Близнюком відбудеться 15 червня о 20.00 в Будинку жалоби, що на вул. Микулинецькій. Похорон Михайла Близнюка – о 13.00.

Панахида за Мартою Окаринською відбудеться 15 червня о 21.00 на вул. Живова, 28. Поховають дівчинку 16 червня о 12.00 на Микулинецькому кладовищі.

Віталіка Данчишина повезуть у рідне село – Ілавче.

Редакція "20 хвилин" висловлює щирі співчуття родинам загиблих, педколективу ЗОШ №24, всім друзям і знайомим.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (27)
  • Анонім

    Дай Бог пережити батькам таку страшну біду Господи читала в жилах холодно. Земля їм пухом.
  • просто так

    Взагалі цю базу  давно потрібно закрити-умови, як для скотів, столова- в стайні чистіше, все старе і поламане , сморід повсюди.  Люди їдуть- бо дешево і на березі моря. Хто себе поважає, як людину- туди і  безкоштовно не їдьте.
  • Олійник Андрій

    Михайло його звати , а мама - Інна
  • Олійник Андрій

    Михайло його звати , а мама - Інна ...

    Анонім reply Олійник Андрій

    Михайло Окаринський це Лядик псевдо?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:01 Що можна і не можна обговорювати з сімейним лікарем. Пояснює НСЗУ 11:00 Тернополяни освячують вербу: репортаж з храмів 10:02 У Почаєві прощатимуться з захисником Русланом Петриком 09:02 До Великоднього столу: рецепт соковитого курячого філе по-індійськи Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 21:00 «Воюю — заради команди», — історія бойового медика реактивної артбатареї photo_camera 20:01 У Раді пояснили чому будуть переглядати тариф на світло для населення 19:03 Як Тернопіль прикрасили до Великодня: фоторепортаж з міста 18:02 Тепер захищає нас із неба: загинув 25-річний воїн з Коропецької громади Андрій Данцевич 17:04 У Тернопільській громади висадили понад сотню дерев та кущів: де стане зеленіше 16:02 У Тернополі стартував сезон фонтанів (Фото дня) 15:01 У Бучачі освятили Алею Памяті 25-ти воїнам-героям з громади photo_camera 14:03 Без яєць та молока, з ромом та журавлиною: блогери та господині Тернополя поділилися рецептами пасок 13:03 На Чортківщині жінка впала в 12-метровий колодязь
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up