Партнер рубрики Події

Чи готові тернополяни святкувати Різдво з цілим світом? (опитування)

Чи готові тернополяни святкувати Різдво з цілим світом? (опитування)

Сьогодні, 25 січня святкують Різдво за григоріанським календарем. Журналістка "20 хвилин" запитала тернополян, чи хочуть вони святкувати Різдво у один день зі всім світом.  

Більшість українців відзначають Різдво 7 січня. Проте є такі, хто святкує Різдво двічі. 

Тернополянка Олена відзначає Різдво двічі і 25 грудня, і 7 січня.

 

Відео дня

 

 - У моїй родині всі звикли  7 січня святкувати. Але я не проти святкувати зі всім світом цей день. Вдома традиційно відзначаю 7 січня, а сьогодні просто відпочиваю, стараюсь провести цей день  рідними, - каже жінка. 

 

 

Тернополянка Анастасія теж святкує двічі у рік.

   - У мене є польські коріння, тому я з самого дитинства святкую Різдво два рази, - каже дівчина. - На мою думку, було б краще святкувати 25 грудня, бо так ж святкує весь світ. Хоча, я розумію, що старше покоління було б проти таких змін.

 

27-річна тернополянка Надія каже, що потрібно святкувати Різдво за григоріанським календарем.

 

- Україні варто перейти на святкування Різдва лише 25 грудня. Було б добре відзначати цей день разом з усім світом, - каже дівчина. - Я звикла святкувати Різдво 7 січня, але якщо б перенесли свято на 25 грудня, я б була лише "за".

 

 

Пенсіонерка Людмила святкує Різдво лише 7 січня.

   - Я б не хотіла святкувати разом зі всім світом, бо споконвіків українці звикли святкувати Різдво 7 січня, то навіщо це змінювати, - каже пані Людмила. - Сьогодні, 25 грудня, я не працюю, зробила собі вихідний, але й цей день для мене не є особливим.

А от пенсіонер Сергій святкує Різдво двічі.

 

- 24 грудня ми з сім’єю готуємо святкову пісну вечерю, до мене приїжджають онуки, - розповідає пан чоловік. - А вранці 25 грудня я йду до церкви, на цьому моє святкування завершується. Але й 7 січня я буду святкувати це велике свято. Особисто я б не був проти   святкувати Різдво в один день з усім світом.

 

 

 

Тернополянин Сергій влаштував собі сьогодні вихідний. Каже, що святкує Різдво 7 січня, але б не був проти відзначати і 25 грудня.

  - Як на мене, у святкуванні 25 грудня немає нічого поганого, весь світ святкує, то чому ми не можемо?, - каже чоловік. - Було б логічно відзначити спочатку Різдво, а потім вже Новий рік. 

А коли святкуєте Різдво ви? Чи готові перейти на григоріанський календар? Пишіть про це у коментарях!

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (22)
  • Henk Moravetski

    Навіть комуняки святкували в груднц.
  • Henk Moravetski

  • Henk Moravetski

  • Анонім

    З такою кількістю свят та застіль тернополяни змонтують найбільші Жопки в Украіні.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up