Партнер рубрики Події

300 дівчат та хлопців змагалися на тереновій грі “Гурби-Антонівці”

300 дівчат та хлопців змагалися на тереновій грі “Гурби-Антонівці”
  • Протягом трьох днів з 2 по 5 травня на межі Тернопільської та Рівненської областей відбувалась теренова гра “Гурби-Антонівці”.
  • Більше трьох сотень молодих людей приїхало з різних куточків України, щоб поборотися за перемогу.

Гра відбувалася у лісі на території 20 км квадратних, обмеженій маркувальною стрічкою. Тривала три доби без перерви. Найцікавіші події відбувалися саме вночі: диверсанти ловили розвідників чи керівників команд. Учасники заходу ночували без наметів у екстремальних умовах.

За перемогу змагалися два курені – “Вовки” та “Леви”. Курені діляться на менші частини: чоти і рої за аналогією розподілу груп в УПА.

Відео дня

“Життя” учасника – це нарукавна пов’язка: в одного куреня – жовта, в іншого – червона.

 - Я приїхав на Гурби вперше, - коментує учасник із Сум Даніїл Скиба. - Для мене гра стала не просто емоціями та враженнями, а ще й величезним уроком. Уроком того, що я несу відповідальність за життя рою та куреню на грі рівно так само, як несу відповідальність за свою сім’ю, місто та країну.

Учасники здобули навички орієнтування на місцевості, виживання та виховували у себе такі прикмети характеру, як відважність, рішучість та моральна витривалість. Оскільки прожити в лісі у практичних бойових умовах є досить складно.

У 2019-ому відзначають 75 річницю від бою під Гурбами. Зараз на цьому місці спокійно. Саме тут 75 років тому Українська Повстанська Армія вийшла на героїчний бій з військами НКВС. Сили ворогів та технічне забезпечення були в рази більшими. Хоч радянські війська і здобули тактичну перемогу, та це не зламало наших воїнів. Вони проявили незламність духу та відданість країні.

- Теренова гра створювалась для вшанування найбільшого бою УПА проти військ НКВС, - коментує голова Молодіжного Націоналістичного Конгресу – Соломія Фаріон. - Сьогодні перед українцями стоїть потреба захисту державності та боротьби з ворогом у різних сферах- збройній, інформаційній, економічній, громадській. На Гурбах молоді люди можуть знайти однодумців та здобути навики, щоб вже завтра захищати Україну.

Стежте за новинами Тернополя у: Facebook, TelegramInstagramViber та YouTube.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Володя Україна!!!

    Молодці Здорова молодь !!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
08:02 Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять 22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up