Партнер рубрики Події

5,4 млн на ремонти біля будинків: що мають робити та за якими адресами

5,4 млн на ремонти біля будинків: що мають робити та за якими адресами
  • Управління ЖКГ провело закупівлю послуг поточного ремонту прибудинкових територій на 2024 рік. На це мають витратити понад 5,4 млн гривень.
  • Дивіться, за якими адресами мають виконати роботи!

Відповідну закупівлю організувало управління ЖКГ, благоустрою та екології міської ради. Очікувана вартість виконання робіт – 5 7897 024 грн. Закупівлю проводили у форматі аукціону. Однак участь у ньому взяв лише один учасник. Підприємиця Ольга Данилюк запропонувала виконати замовлення за 5 401 475 гривень.

Що мають зробити

Як повідомили у міській раді раніше, мова йде про ліквідацію місць розкопів після ремонту тепломереж. Тендер оголосили, враховуючи звернення від балансоутримувача мереж централізованого теплопостачання КПТМ «Тернопільміськтеплокомуненерго» та акт обстеження місць розкопів.

Загалом ці роботи мають виконати на 135 локаціях. На інфографіці вказано всі адреси, які вказані в умовах договору.

Відео дня

Підрядник має виконувати на вказаних ділянках улаштування дорожніх корит, виконувати перевезення грунту, улаштовувати піщану та щебневу основу, укладати асфальт, відновлювати пошкоджені під час ремонтів тротуари, тощо.  

У якому стані двори

Журналісти «20 хвилин» перевірили, який стан прибудинкових територій за адресами, де мають проводити ремонтні роботи. Однак мешканці скаржаться – подвір’я у вибоїнах не лише через ремонти тепломереж. Біля будинку №10 на вулиці Руській територія у ямах. На заїзді до будинку, де ремонтували тепломережі, засипали місце роботи камінням. Однак все подвір’я в ямах.

За адресою вул. Медова, 3 мешканці скаржаться – після дощу частину подвір’я затоплює. Через ями утворюються великі калюжі.

– Всі тротуари і дорога в ямах, їх ніхто не ремонтує. З сусідами ми неодноразово збиралися, зверталися у міську раду, в керуючу компанію. Ями засипали будівельним сміттям, камінням, але це не допомагає. Хто які ремонти вдома робить – залишками цементу заливає ями. Звичайно, під час війни не потрібно робити капітальний ремонт, але принаймні залатати ями, які десятиліттями ніхто не ремонтував, – каже мешканка будинку пані Ольга.

Біля будинку №1 на вулиці Старий Ринок також мають провести ремонтні роботи. Прибудинкова територія в ямах. Біля решітки для стоку дощової води – вибоїна. Також помітно місце, де прокладені мережі.  

Що відомо про виконавця робіт?

Як йдеться на сайті державних закупівель Prozorro, ремонтні роботи виконуватиме ФОП Ольга Данилюк. Вона була єдиною учасницею закупівлі.

Як свідчать дані аналітичної платформи YouControl, підприємиця займається будівництвом доріг та автострад, будівництвом житлових і нежитлових будівель, вантажним автомобільним транспортом, тощо.

Вона регулярно виконує замовлення з ліквідації місць розкопів та ремонтом доріг та тротуарів від управління ЖКГ. Лише від початку 2024 року вона уклала три договори з управлінням ЖКГ на суму понад 5,6 млн гривень, свідчать дані YouControl.

Минулого року вона уклала договорыв також на 5,6 млн грн.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (8)
  • Володимир Патра

    Ви загляніть в двір вул Сліпого і Брюкнера що там робиться ,центр  міста.Жах.
  • Марія Пех

    Прогрес?
  • Галина Кохмат

    Не зрозуміла,а де Карпенка 12?розрили дорогу,доріжку,площадку-хто ж то все буде заробляти?
  • Анатолій Лукянець

    Героїв Крут?

keyboard_arrow_up