7 квітня — Всесвітній день бігу та шоколадного морозива

7 квітня — Всесвітній день бігу та шоколадного морозива
  • У цей день віряни вшановують третє віднайдення голови Іоанна Предтечі. 7 червня 2023 року — середа, 469-й день війни в Україні.
  • «20 хвилин» бажає усім нашим читачам теплого, сонячного, спокійного і мирного дня.

 

7 червня — день, багатий на свята.

Нині відзначають Всесвітній день бігу. Святкують його кожну першу середу червня, а свято щороку нарощує все більшу кількість прихильників.

Спочатку дату вирішили відзначати легкоатлетичні співтовариства у США. Але свято швидко поширилося у всьому світі не тільки серед спортсменів, але також серед усіх любителів бігу. Офіційний статус цей день набув у 2016 році. Тоді організатори провели перший міжнародний захід, на котрий зібрались прихильники бігу з 180 країн світу.

Відео дня

Зараз існує офіційний сайт свята – globalrunningday.org, де можна дізнатися новини, а також зареєструватися у щорічному масштабному пробігу. Він стартує у Новій Зеландії, передається до Австралії, Японії, країн Європи, Африки та Південної Америки. Закінчується естафета у Північній Америці. 

Нині — Всесвітній день турботи – це глобальна ініціатива, спрямована на популяризацію доброти, співчуття та співчуття до інших. Цей день відзначається щороку 7 червня і закликає людей проявляти прості вчинки доброти щодо оточуючих. Міжнародний день спеціалістів у сфері постачання відзначається щороку 7 червня, і це день визнання та відзначення наполегливої праці та відданості професіоналів у сфері постачання в усьому світі.

7 червня також Всесвітній день безпеки харчових продуктів.

Продукти харчування забезпечують нас енергією, необхідними вітамінами, а інколи навіть можуть стати ліками. Проте все це можливо лише за однієї умови — їжа передусім має бути безпечною, тобто не повинна містити шкідливих бактерій, пестицидів чи інших сторонніх домішок. При цьому ООН інформує про сотні мільйонів випадків хвороб харчового походження на рік та кілька мільйонів смертей, пов’язаних з ними.  Для того, щоб максимально донести інформацію та відповідальність щодо безпеки їжі до урядів, виробників та самих споживачів, ООН встановила Всесвітній день безпеки харчових продуктів, який щорічно відзначається 7 червня.

Щороку 7 червня у США святкують національне свято – День шоколадного морозива.

Вперше шоколадне морозиво спробували понад 100 років тому. В Італії невідомому кондитерові спало на думку заморозити шоколад, горіхи, молоко та вершки. Спочатку вишуканий рецепт був доступний лише багатим людям через дорожнечу, але на початку XX століття вдалося налагодити масове виробництво. У США десерт став користуватися такою популярністю, що американці вирішили зробити 7 червня днем улюблених ласощів. 

7 червня відзначають День відеомагнітофона. Вперше прилад був винайдений у 1956 році та з того часу користувався величезною популярністю, поки його не витіснили з ринку комп’ютери та смартфони. Спочатку прилад передбачалося використовувати для професійних цілей – наприклад, запису фільмів або телепередач. Перші відеомагнітофони для домашнього використання почали продаватися у 1969 році, коли розміри приладу змогли зменшити до таких розмірів, щоб ті спокійно поміщалися у невеликій вітальні.

З моменту винаходу відеомагнітофона кожен мав можливість багато разів переглядати фільм, який сподобався, а також записати телепередачу, щоб передивитися пізніше. Зараз у світі зберігається приблизно 10 мільярдів відеокасет з улюбленими фільмами, передачами та родинними святами. Популярною стала послуга переведення магнітних записів у цифровий формат, у якому вони можуть зберігатися вічно. 

Народні прикмети і традиції на 7 червня

Серед наших предків існувало чимало цікавих прикмет на цей день: 

— дивилися, який сьогодні день: багато квітів на горобині — чекайте на великий урожай хліба;

— вранці багато роси — буде багатий урожай;

— ще не квітне горобина або лише починає квітнути — осінь буде довгою.

«20 хвилин» бажає усім нашим читачам теплого, сонячного, спокійного і мирного дня.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up