7 лютого на Тернопільщині електроенергія буде за схемою: 6 годин є, а 3 години – немає

7 лютого на Тернопільщині електроенергія буде за схемою: 6 годин є, а 3 години – немає

У періоди максимального навантаження, орієнтовно з 07:00 до 11:00 та з 17:00 до 22:00, можливі знеструмлення додаткових черг споживачів, наголошуєть енергетики.

У вівторок, 7 лютого, енергетики продовжують застосовувати схему вимкнення електроенергії лише на період «вимкнення електроенергії» (тобто за схемою 6 годин електроенергія є, а 3 години – немає).

Про це повідомляє ВАТ ВАТ «Тернопільобленерго».

Енергетики наголошують, що доведений НЕК «Укренерго» ліміт споживання для нашої області, дозволяє більшу частину доби обмежуватися відключеннями лише основних черг.

Відео дня

Проте, у періоди максимального навантаження, орієнтовно з 07:00 до 11:00 та з 17:00 до 22:00, можливі знеструмлення додаткових черг споживачів.
Тобто, окрім основних черг, може знеструмлюватися і додаткова черга, яка в Графіку позначена як «можливе вимкнення електроенергії».

У ВАТ «Тернопільобленерго» нагадують, що ситуація в енергосистемі країни є складною і тому споживачам потрібно відноситись із розумінням до даної ситуації.

На підприємстві закликають пам’ятати, що раціональне використання електроенергії зменшує навантаження на енергосистему і дає змогу не застосовувати додаткові обмеження електроенергії. А також не забувати, що відразу після вимкнення електроенергії, потрібно відключити від мережі усі електроприлади і не поспішати вмикати всі електричні прилади у перші хвилини після ввімкнення електроенергії.

Яка ситуація з енергозабезпеченням в Україні

У вівторок, 7 лютого 2023 р., ситуація з дефіцитом доступної електричної потужності залишається на рівні попередньої доби. Водночас завдяки збільшенню обсягів виробництва електроенергії, незважаючи на похолодання, цей дефіцит суттєво нижчий, ніж минулого вівторка.

Про це повдомляє Міненерго.

Як наслідок, кількість знеструмлених споживачів на ранок вівторка 07.02.2023 на 42% нижча, ніж у вівторок 31.01.2023.

У зв’язку з бойовими діями найскладніша ситуація із знеструмленнями в Донецькій, Херсонській та Харківській областях.

Через дефіцит потужності найбільша частка відключених споживачів у Одеській і Львівській областях та в Києві.

Водночас, складною залишається ситуація із електропостачанням Одеси та Одеського району через мережеві обмеження, зумовлені аварією на одній із підстанцій системи передачі. Станом на ранок частка знеструмлених споживачів міста і району становить близько 58% від їх загальної кількості. Забезпечено живлення об’єктів критичної інфраструктури і черговість подання напруги на інших споживачів відповідно до складеного графіку. Енергетики вживають усіх заходів для якнайшвидшої стабілізації ситуації і відновлення електропостачання.

Обмеження споживання електроенергії здійснюється НЕК «Укренерго» шляхом доведення до всіх операторів систем розподілу (ОСР) лімітів споживання, які діють упродовж доби. Кожний ОСР в межах доведеного ліміту у своїй області складає графіки погодинних відключень та інформує про це споживачів. У разі перевищення ліміту застосовуються аварійні відключення електроенергії.

На зображенні може бути: текст

Нагадаємо, у понеділок, 6 лютого, на Тернопільщині теж світло подавали за схемою 6 годин електроенергія є, а 3 години — немає.

Читайте також

Графік відключення електроенергії в Тернопільській області з 6 по 12 лютого

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (19)
  • Галина Стельмах

    N
  • Ігор Непрілий

    готують народ  до значного підвищення. ціни...Ми ж ідем до Європи..Світло і газ по європейських цінах..
  • Наталія Стецюк

    Видякуйте що так включають   і не огризайтеся тому що наші  захисники мерзнуть а ви в теплі і ше щось  хочете   захисники мокрі  голодні а ви   в теплі і сухо  і маєте дах над головою малиб совість   як таким можна бути нелюди ви  моліться  за наших захисників щоб вернулися живими

    Nata Nata reply Наталія Стецюк

    Kozak Kozak ти спочатку додивись і голову включи ,а тоді вже  коментуй.

    Kozak Kozak reply Наталія Стецюк

    Заїбали вже ці дякуни! Із за таких рабів під шумок знущаються над народом підараси депутати а воно дякує дебільне.

    Kozak Kozak reply Наталія Стецюк

    І до чого цей твій коментар? Ти запитай в надала чи мудака з обленерго, чи в пузатого мордоворота з військомата чи інших депутатів чи  в них хоч раз світло виключили в хаті?!

    Nata Nata reply Наталія Стецюк

    Наталія Стецюк ну, дуже мудро Татусі в окопах‼️‼️‼️а дітки хай в школах, підвалах..... в хатах .... хай мерзнуть,бо якась 💯сволота все ніяк насититись не може‼️‼️
  • Михайло Бегман

    Шо значит аудит мериканський , а раніше 2-3 через шість...

keyboard_arrow_up