Партнер рубрики Події

7-річний Максимко Лихолат заговорив. Це перша серйозна перемога малюка

7-річний Максимко Лихолат заговорив. Це перша серйозна перемога малюка
Богдан Кіндій щодня відвідує Максимчика у лікарні

Малюкові потрібна і ваша допомога. Адже лікування буде дуже довгим і дороговартісним. Давайте подаруємо Максимкові шанс жити – жити повноцінним життям!

7-річний Максим Лихолат весь час питає за тата, про смерть якого йому не сказали. І лікарі, і волонтери, які щодня навідують малого в лікарні, приносять ліки, харчі та іграшки, переконані: Максимко цю новину навряд чи витримає. Хлопчик щодня просить волонтерів обійняти тата. Ті, ховаючи сльози і зціплюючи зуби, обіцяють, що обов’язково це зроблять. І передають від батька, від котрого Максимко щодня чекає, вісточки, привіти. Та наголошують: тато хотів би, аби ти одужував пошвидше.

  • Хлопчик все ще в лікарні. І ще довго-довго там буде, - каже волонтер Богдан Кіндій. - Іноді він температурить, іноді у нього бувають дуже важкі дні. Та він боєць: передає усім вітання, дякує.

Йому й досі потрібні ліки, і ще довго будуть потрібні. Потрібні наша підтримка і бодай часточка тепла. Попереду ще важкий шлях боротьби. Та все буде добре, переконані волонтери.

Нагадаємо, 17 липня стався вибух газу на вул. Пушкіна у Тернополі. Максимкова мама намагалась покінчити із собою. Вона в психоневрологічній лікарні, жива. Але семирічний Максимко та його тато сильно обгоріли. Тато помер на 9-й день після трагедії у реанімаційному відділенні лікарні швидкої допомоги. 7-річний Максимко зараз перебуває в реанімації дитячої обласної лікарні.

Відео дня

- Малюк хоче спілкуватись і просить чогось смачненького - щоб давали не через зонд, - розповіла волонтер Лілія Мусіхіна, яка учора навідувала хлопчика. – Він тягнеться ручками до тих, хто прийшов його відвідати. Жаліється, що йому болить, але він витерпить все. І нарешті виявив інтерес до ігр на планшеті, який йому подарував небайдужий тернополянин.

Сьогодні 2 серпня, малюк заговорив. Волонтери кажуть – це перша серйозна перемога малюка над хворобою. Але йому потрібна і ваша допомога. Адже лікування буде довгим і дороговартісним.

Довідка

Допомогти 7-річному Максимчику можна, перерахувавши кошти на картковий рахунок 5169 3600 0097 5445, Малік Ірина. 

Якщо у вас є запитання, як допомогти постраждому хлопчику чи інші стосовно родини Лихолат, телефонуйте волонтерам Богданові Кіндію: 068 818 19 12 та Тетяні Титович 068 246 65 51.

Кошти на рахунку волонтерів станом на 2 серпня 2018 року. 
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up