Партнер рубрики Події

7 сіток – 7 фільмів. Як молодь у Зборові креативно волонтерить

7 сіток – 7 фільмів. Як молодь у Зборові креативно волонтерить

7 сіток 7 фільмів – тиждень волонтерської ініціативи для молоді, що стартувала 11 липня. Щодня з 15:00-17:00 плетуть сітки для ЗСУ, а після переглядають фільм про військових.

Коли розпочалась війна, молодь міста Зборова оперативно розгорнула волонтерський штаб, у який увійшли усі бажаючі, віком від 14 до 26 років. Вони одразу включились в роботу і направили свою діяльність на потреби наших воїнів. Молоді та амбітні учасники щодня висували нові пропозиції щодо проведення благодійних акцій, щоб зібрати кошти для ЗСУ. 

Цього тижня стартував проєкт «7 сіток 7 фільмів», який дає змогу поєднувати корисне з приємним та спрямовувати свої сили на допомогу та підтримку нашої армії. 

Відео дня

 – 6-8 червня в нас був проєкт «Джуніори+», на якому розповідали дітям, що таке волонтерство та як воно відрізняється від благодійністю. В останній день діти поділились на групи, кожна створила свій власний волонтерський проєкт і голосуванням обрали найкращий з них. Саме так і з’явився цей задум, – розповідає Дмитро Хмиз, ментор проєкту. 

Війна триває, і сітки зараз дуже потрібні у великій кількості. У середньому щодня приходять 15 людей, віком від 10 до 14 років, які хочуть провести свій час із користю. 

 – У процесі плетіння сіток діти спілкуються між собою, діляться останніми новинами, розповідають свої історії, – каже Дмитро Хмиз. –  А також для підняття настрою слухаємо та співаємо українські пісні.

Своїми враження також діляться учасниці проєкту та активістки Молодіжного Конгресу Зборова.

– Акція є корисною тим, що ми допомагаємо хлопцям, які є зараз на фронті та наближаємо Перемогу,  – ділиться Каріна Лепех, учасниця проєкту.  – Щодо фільмів, то організатори обрали саме такі, які показують нам справжні реалії війни. Найбільше сподобався фільм «Позивний Бандерас», оскільки саме він викликав велику кількість емоцій. 

Усі учасники цього проєкту налаштовані на позитив та допомогу нашим військовим.

 – Наш Молодіжний Конгрес я відвідую два з половиною роки, і за цей час в нас відбулося вже безліч цікавих та корисних ініціатив. А з початком війни почалось багато волонтерської діяльності, – із захопленням розповідає Олена Дацюк, активістка Молодіжного Конгресу. – Завдяки цьому проєкту до волонтерства підключилось багато дітей та молоді, які вкладають свої сили та невимовну вдячність у плетіння сітки. А на рахунок фільмів, то вони допомагають прищепити любов до українського та зрозуміти більше про війну.  

 

ДОВІДКА

Долучитись до цього проекту можуть усі бажаючі за телефоном +380987582381 - Дмитро Хмиз, ментор проекту. 

Також 18 липня Молодіжний Конгрес запрошує на «Діалоги перемоги: участь молоді у відновленні України», де будуть обговорювати роль молоді у відновленні України. Учасники та учасниці діалогів отримають можливість підтримки молодіжних ініціатив, розроблених в межах проведення діалогів. Для участі потрібно зареєструватись за посиланням та прийти  18 липня о 15:00 до Молодіжного медіацентру Зборівської громади. 

Автор Тетяна Бакай

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up