Партнер рубрики Події

8-річну Аню вдарило струмом від автомата, що розігрує іграшки. Ми дізналися подробиці (ОНОВЛЕНО)

8-річну Аню вдарило струмом від автомата, що розігрує іграшки. Ми дізналися подробиці (ОНОВЛЕНО)
  • На місце викликали психолога. Той каже, дитина була в стані шоку і стресу, невдовзі почала сильно плакати, щоб… її мама не сварила. Психолог надав першу допомогу і передав дитину медикам.
  • На місце виїжджали швидка і поліція, повідомили очевидці. Кілька хвилин тому швидка забрала Аню.
  • Міська рада не давала жодних дозволів на встановлення такого об’єкту, запевнила речниця Мар’яна Зварич. 

Восьмирічну дитину вдарило струмом. Це сталось на зупинці громадського транспорту «Кооперативний технікум» - біля магазинів «Урожай» та «Світ чаю». Дівчинка кинула 10 грн та намагалась виграти приз в автоматі іграшок. Аню вдарило струмом і відкинуло у калюжу.

  • Коли це сталось, свідком стала моя знайома, вона подзвонила, я за кілька хвилин був на місці, надавав дитині екстрену психологічну допомогу до приїзду поліції і швидкої, — розповів психолог Петро Воробець. – Коли я приїхав, дівчинка була в шоковому і стресовому стані. Вона сильно плакала, була розгублена і найбільше боялась, що її насварить мама. Це наслідки соціальних дітей-сиріт, коли батьки довго перебувають за кордоном. Але це не знімає відповідальності людей, які ставлять автомати, що б’ють струмом.

Відео дня

На місце виїхали поліцейські і швидка. Психолог передав дитину медикам. Ті, оглянувши малечу, повезли її до лікарні.   

Як вдалось нам з’ясувати, Ані 8 рочків. На зупинці в Центрі вона гуляла сама, без дорослих. Проживає дівчинка з мамою на просп. Бандери. Тато працює за кордоном.

  • Був виклик на вул. Руську, поблизу Кооперативного технікуму, коли бригада приїхала на місце, потерпіла, на щастя, була при свідомості, — повідомила заступниця директора з медичної роботи Центру екстреної медичної допомоги Ганна Мончак. — Дівчинку госпіталізували до обласної дитячої лікарні з попереднім діагнозом електротравма, ураження електричним струмом, є мітка від удару струмом на долоні. Дитина стабільна, але дуже перелякана і сильно плакала. Мами з дитиною не було, але вже приїхала в лікарню, коли пацієнтку туди доправили.  

За технічний стан усього обладнання несе відповідальність підприємець, що там здійснює діяльність, повідомила речниця міськради Мар’яна Зварич.

  • Міська рада не давала жодних дозволів на встановлення такого об’єкту, — запевнила Мар’яна Зварич. — Направимо звернення до муніципальної інспекції та поліції, щоб встановили, хто це таке облаштував.

На автоматі є номер мобільного, аби телефонували туди у разі несправностей. Журналістка «20 хвилин» зателефонувала. Слухавку взяв чоловік, який категорично не хотів представлятись. Назвався майстром, який ремонтує обладнання, коли то ламається.

  • Автомат був справним, коли його встановлювали близько двох тижнів тому, — запевнив чоловік на тому кінці дроту. — Як виявилось, його побили – мені подзвонили сьогодні вдень. Можливо, це вандали поламали. Маю всі відповідні документи.

Якщо чоловік майстер, ми попросили зв’язати нас з приватним підприємцем. Чоловік категорично відмовився і заявив: «Я не можу дати номер. Йому вже повідомили про інцидент. Зв’язуйтесь з поліцією, нехай вони шукають і дають».

Ми обов'язково напишемо про те, чи встановили винного і що йому загрожує. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Іван Петров

    А стояло б УЗО то такого би не було

keyboard_arrow_up