Партнер рубрики Події

“А це взагалі законно?” Тернополяни скаржаться на брудні ріки, які текли поряд із забудовою на "Дружбі"

“А це взагалі законно?” Тернополяни скаржаться на брудні ріки, які текли поряд із забудовою на "Дружбі"
  • Тернополяни скаржаться на те, що працівники будови на вулиці Виговського, 14 зливали брудну воду із котлована на дорогу, 2 травня.
  • Як каже директор будівництва, у той день після злив ріки були по всьому місту, а не лише тут.

 

Про те, що дорогою біля будови течуть жовті ріки, у соцмережі повідомила тернополянка Інеса.

“Будова на Виговського. Тіпочки зливають брудну глино-воду з ями просто на вулицю, рукотворна річечка тече по Яремчука аж до Маяка. Пробувала спитати самих тіпочків, але вони мене проігнорували” (пряма мова - прим. ред.), - написала жінка у пості.

У коментарях тернополяни почали радити жінці викликати поліцію. Так, пан Ігор зазначив, що туди вже навіть приїжджали правоохоронці.

Відео дня

Але як згодом "20 хвилин" повідомили у прес-службі поліції, виклику на адресу Виговського, 14 саме 2 травня не було.

- Скарг від жителів не було, - каже начальник відділу комунікації ГУНП в Тернопільській області Сергій Крета. - У забудовників всі документи є, будівництво законне, це перевірено.

У той же час тернополянка Олена, яка живе у приватному будинку поряд, розповідає, що жовті ріки - це не є єдине порушення з боку забудовників

 - Нічого не вдієш, у них все "законно і впорядку", - каже тернополянка. - Коли вони проводять там роботи, то у мене в будинку вазони на вікнах ходором ходять, техніку свою припаркували нам просто під вікнами на тротуарній доріжці, асфальт потріскав  і “поплив”. Сумніваюсь, що вони поремонтують дорогу, яку нам тільки зробили, а вже повно ям від вантажівок.

На місці будівництва багатоквартирного житлового будинку із вбудовано-прибудованими приміщеннями громадського призначення та гаражами працівники розповіли журналістці, що брудної води на дорогу вони не зливали.

 - А навіть, якщо й текли ріки, то зараз вже нічого немає, - кажуть вони. - І взагалі, де в Тернополі під час дощу не текли ріки?!

На будівельному майданчику є стенд із  інформацією про дозвільну документацію, даними про замовника та підрядника тощо.

Директор ТОВ "Добробуд" Василь Кікінежді розповідає, що він намагається вести будівництво із найменшим дискомфортом для оточуючих.  

 - Можливо, із котлована брудна вода і була на дорозі, - каже директор будівництва. - Але ріки текли по всьому місту, бо були зливи. На мою думку, нікому це шкоди не заподіяло. Технологія будівництва  передбачає таку систему і такі новітні технології, які не передбачають буріння палів. Ми врахували те, що поряд є будинки, тому жодних тріщин у навколишніх домах, у принципі, бути не може.

Як зазначає пан Кікінежді, у них є всі дозвільні документи на будову.

 - Зараз без дозвільної документації може будувати лише аферист, - каже він. - У нас все згідно із законом, і ми готові ознайомити мешканців навколишніх будинків із погодженнями експертів, якщо їм це цікаво.

Ріки брудної води, про які повідомляли читачі 3 травня, уже висохли, переконалась кореспондентка "20 хвилин".

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Герасимчук Ростислав

    Свої, дорогеньки свинарчуки, для яких всю брудну роботу виконують зебіли.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up