"А я за що маю чотирьох дітей годувати": чому куплені підсніжники можуть вам коштувати 1700 грн

"А я за що маю чотирьох дітей годувати": чому куплені підсніжники можуть вам коштувати 1700 грн
  • Первоцвіти зараз можна придбати чи не на кожній вулиці Тернополя. Напередодні 8-го Березня ці квіти на піку популярності: дешево і гарно.
  • Де зривають "червонокнижну красу" і чому перед законом відповідатимуть не лише ті, хто продає, а й ті, хто купує їх, читайте у матеріалі "20 хвилин".

Чимало продавчинь переконують, що вирощують підсніжники на власному городі. А дехто посилається на те, що їх на Тернопільщині чимало. Продають квіти на стихійному ринку на Руській неподалік "Зеленої церкви". 

Журналістка "20 хвилин" поспілкувалась із продавчинями. Щоправда, говорили воли не дуже привітно.

Серед продавців здебільшого люди старшого віку. Вони розповідають, що про штрафи знають, але зараз не мають іншого виходу. 

Відео дня

"Дітей моїх хто годувати буде?"

- У мене квіти з Заліщиків, - каже одна із продавчинь, яка відмовилась представлятись. - Але і в Тернополі ростуть. Он моя колега на городі в себе вирощує, у садку. Я їх не зриваю. Викопую їх. У Білецькому лісі, я ще мала була, їх було море і зараз багато. 

Люди кажуть, що поліцейські приходять, проводять профілактичні бесіди, але їх не лякають штрафи, адже іншого вибору, кажуть, не мають.

Продають підсніжники і неподалік ЦУМу. Тут продавчині на вигляд не більше 16-ти років. Прямо на очах журналістки до неї подходить чоловік та зі словами: "Шкода мені тебе", купує всі квіти, які є у дівчини.

На запитання журналістки: "Чи знаєте ви, що за продаж таких квітів передбачено штраф, він виймає із гаманця 1 гривню і зі словами: "Нате вам рубель штрафу" підвищеним тоном намагається довести, що має право купувати квіти.

Далі в розмову втручається старша жінка, яка теж відмовилась представлятись. 

- А хто мені чотирьох дітей годувати буде? Що мені робити, - каже вона. - Четверо дітей, і вони їсти хочуть, а ви кажете тут мені чи продавати чи ні. 

За що штрафи

Ситуацію прокоментував державний інспектор охорони навколишнього природного середовища в Тернопільській області  Василь Дуда: 

- Державна екологічна інспекція постійно контролює несанкціонований продаж квітів. Найбільше незаконно продають підсніжники Білосніжні або Звичайні. Люди, які займаються продажем таких квітів, загрожує покарання за ч2 статті 178 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Який штраф має заплатити порушник, вирішує суд. Зазвичай за таке порушення може загрожувати штраф до 1700 грн.

Згідно із законом, відповідати буде і продавець, і покупець квітів. Наша служба постійно проводить рейди містом. Цього року лише розпочали роботу, тому виписали лише один штраф. У решті випадків проводили профілактичні бесіди. 

Опитування

Чи купуєте ви підсніжники на вулицях міста

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (12)
  • Mariana Lavrenenko

    Відмазка на всі випадки життя..
  • Валєра Правдоруб

    Нехай ідуть на роботу
  • Ігор Галаван

    Люди самі не дотримуються законів, а потім скаржаться на владу... то єсть курьва украйонці🤬
  • Світлана Рудніцька

    Які  в нас хлопці розумні,аж страшно....
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:50 ВЛК для людей з інвалідністю: кому треба пройти повторно і кого розраховують мобілізувати 10:15 Рідні полеглих Героїв отримали відзнаки «Почесний громадянин міста Тернополя» photo_camera 09:35 У Чорткові з'являться сонячні електростанції за пів мільйона євро 09:00 НБУ підвищив офіційний курс долара Від читача 08:18 Ефективна співпраця на допомогу людям 08:00 У Тернополі мають відремонтувати дорожнє покриття на шести вулицях 22:00 У Зарваниці відбудеться Хресна дорога 21:00 Житлова субсидія на неопалювальний сезон: кому призначать автоматично, а кому — за заявою 20:00 У Тернополі ймовірно отруїли собаку: тварина померла дорогою до ветеринара 19:00 Посмертні нагороди вручили рідним полеглих воїнів з Тернопільщини photo_camera 18:00 100-літній ювілей відзначила довгожителька з села Конюхи 17:05 На фронті загинув військовослужбовець з Великоберезовицької громади 16:50 Салон краси «RIDANA» – ваш незмінний бюті-помічник! (новини компаній) 16:20 У Тернополі відбудеться фестиваль «Великодні мотиви» 15:35 100 років виповнилося довгожительці з Тернопільщини 14:35 Військовий зробив символічний удар по мʼячу у матчі «Нива» Тернопіль — «Чернігів» 14:00 16 квітня не буде води на Подільській, а 18 квітня — на Новому Світі 13:25 Військова прокуратура розслідує напад з ножем у Бережанах — потерпілий у реанімації 12:50 У маршрутках Тернополя можна безоплатно зарядити гаджети: розповідаємо про умови 11:45 У школі №18 вшанували пам'ять випускників, які загинули у російсько-українській війні
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up