Аграріїв в армію не візьмуть: Кабмін продовжив «бронь» військовозобов'язаних ще на два місяці

Аграріїв в армію не візьмуть: Кабмін продовжив «бронь» військовозобов'язаних ще на два місяці

Обов'язковою умовою «броні» є наявність договору на виконання мобілізаційного завдання.

Аграріям та фермерам Тернопільщини продовжили відстрочку від мобілізації на два місяці.

Про це розповів на своїй сторінці народний депутат Іван Чайківський.

Аграрний комітет отримав відповідь від Міністерства економіки на ініційований Чайківським ще минулого місяця лист щодо продовження дії відстрочки призову осіб, які працюють в агросекторі.

Кабмін прийняв постанову, яка продовжує всі бронювання військовозобов’язаних ще на два місяці.

Відео дня

За словами політика, наразі для здійснення процедури необхідний договір на виконання мобілізаційного завдання, однак, цей алгоритм планують спростити на рівні Закону.

Нагадаємо, що у зв'язку з закінченням терміну відстрочки від мобілізації, народний депутат з Тернопільщини Іван Чайківський звернувся у Верховну Раду з проханням продовжити бронювання до тих пір, поки в законодавстві не буде суттєвих комплексних змін по даному питанню.

Комітет з питань аграрної та земельної політики підтримав ініціативу нардепа. 

Довідка
Мобілізація — комплекс заходів, здійснюваних з метою планомірного переведення національної економіки, діяльності органів державної влади, інших державних органів, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій на функціонування в умовах особливого періоду, а Збройних Сил України, інших військових формувань, Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту - на організацію і штати воєнного часу. Мобілізація може бути загальною або частковою та проводиться відкрито чи приховано.
З моменту оголошення мобілізації чи введення воєнного стану в Україні або в окремих її місцевостях настає особливий період функціонування національної економіки, органів державної влади, інших державних органів, органів місцевого самоврядування, Збройних Сил України, інших військових формувань, сил цивільного захисту, підприємств, установ і організацій.
На час особливого періоду дія будь-яких прийнятих до настання цього періоду нормативно-правових актів, що передбачають скорочення чисельності, обмеження комплектування або фінансування Збройних Сил України, інших військових формувань чи правоохоронних органів спеціального призначення, зупиняється.

 Читайте також:

Аграріям та фермерам Тернопільщини можуть продовжити відстрочку від мобілізації 

Чи можуть чоловіки-студенти, які навчаються в іноземних освітніх закладах, виїхати за кордон

В Україні продовжили воєнний стан до 21 листопада

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up