Партнер рубрики Події

Активісти розфарбували та замурували "Сбербанк" (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Активісти розфарбували та замурували "Сбербанк" (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Акція протесту проти російських банків у Тернополі відбулася біля "Сбербанку" у суботу, 18 березня. 

- Сьогодні відбувається акція прямої дії проти бізнесу окупанта у Тернополі, - пояснює Роман Безкостий, керівник міського штабу «Правого сектора». - Цей банк уже давно працює тут, але саме сьогодні ми згуртувалися з іншими націоналістичними силами і провели таку акцію. Сподіваємося, що громадськість приверне свою увагу до того, що ми хочемо показати, а саме: ми проти будь-якої співпраці з окупантом. Ми керуємося законом, який говорить про те, що в Україні не місце бізнесу окупанта. Тому ми не чекали, поки це зробить влада, а взяли все у свої руки.

Вигуки, патріотичні гасла, заклики, вибухи, їдкий запах фарби та диму - саме в цьому полягав протест.
Активісти не обмежилися лише фарбами і наліпками. У хід ішли петарди різної потужності.

Деякі дії активістів, за словами патрульної поліції, що стежила за порядком, були незаконними, схожими на дебош. Коли учасники акції почали розбивати логотип "Сбербанку", поліцейські швидко зреагували і зробили зауваження. Відбувся невеличкий конфлікт між активістами та патрульними.

Відео дня

Своєрідним символом протесту учасники вважали мур, який вони спорудили.Деякі тернополяни, що споглядали за даним дійством, були цілком згідні із позицією і діями активістів, проте дехто обурювався саме таким радикальним методам.
Заключним етапом протесту став гімн-молитва націоналістів.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (10)
  • Знай Правду (Знай Правду)

    Все воно так і не так.Дані акції -це пусті акції, їх можна назвати піар акціями.Біля кабінетів чиновників  немає акцій,біля площі посеред дороги стоіть генделик Заставногоі і щось ніякі активісти та партії не бунтують, парки тернополяни просрали і ніодної б.ть партії немає ,а от біля  банку Россії і праві і ліві сектора.А  от второпати,що банк відкритий із дозволу Банкової ,от туди потрібно іти,а не робити безцільні шоу біля банків .































    .
  • Швачук Андрій

    гарно.. а тепер попросимо патрульну поліцію цих всіх діток і їх керівників.. притягнути до адміністративної відповідальності за вандалізм.. а батьків дітей які це робили оштрафувати або на громадські роботи)) і всі будуть щасливі...

    і після цьгого всі будуть думати своїми мозгами...

    не подумайте що когось захищаю.. але погоджусь із коментатором нище.

    гарного всім вечора..
  • Oleksandr Dubodiel

    Мудрі люди кажуть, що потрібно було поставити банки Росії в такі умови, щоб нам було вигідно. І при  певних обставинах завжди можна гроші "націоналізувати". На 100% переконаний, що торгівля України з Росією ще буде продовжуватися не один рік. Паливо до атомних станцій це наш стратегічний продукт, який ми купуємо в Росії. Та набереться мільйон складових, які ми купуємо в Росії. Будемо закривати атомні станції чи замуруємо? Мають бути компроміси.
  • Тернопіль Типовий

    Відео з місця події. https://youtu.be/DAGqBN_GYqo

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up