Партнер рубрики Події

Активісти створюють в Тернополі Штаб підтримки блокади

Активісти створюють в Тернополі Штаб підтримки блокади
  • Вночі під обладміністрацією вже палили шини.
  • За годину, кажуть активісти, їм вдалось мобілізувати близько 70 чоловік.
  • Основні вимоги: звільнення затриманих добровольців та прийняття Верховною радою закону щодо окупованих територій. 

Палаючі шини, активісти під стінами обладміністрації і протест кількох десятків активістів – так у Тернополі минула ніч на 14 березня.

Під стінами обладміністрації зібрались представники активних громадських організацій – зокрема, представники тернопільського осередку ВО «Автомайдан», «Вільні люди», Майдан Тернопіль. Та представники окремих політичних сил.

Відео дня

- Передусім, ми вимагаємо негайного звільнення добровольців, - пояснив голова тернопільського осередку ВО «Автомайдан» Ігор Василів. - Що це таке? Кому прийшла в голову думка, що вони можуть собі дозволити бити людей і відбирати у них їхню ж зброю? У кого? У добровольців? У тих, хто нас захищає? Абсурд!

Нагадаємо, 13 березня правоохоронці зачистили редут "16 добровольчого батальйону", внаслідок чого побили ветеранів АТО та активістів. Учасники блокади були незаконно затримані, їх відвезли до поліції. Цей Редут був встановлений поблизу головної залізничної гілки, по якій здійснювалась торгівля з окупантами.

Для штурму на учасників торгівлі з окупантами у Кривому Торці, що на Донеччині, приїхала величезна кількість тітушок і було чутно постріл. Про це розповів «24 каналу» один із очевидців штурму редуту.

  • Зранку приїхали співробітники СБУ без зброї та перевірили у всіх документи – було все мирно, спокійно. Як тільки вони поїхали, розпочалося силове захоплення. Бійці, ветерани та АТОвці, намагалися чинити опір, але їх усіх побили та забрали до поліцейського відділку, щоправда волонтерів не рухали. У підсумку затримали близько 40 осіб, – зазначив свідок.

За його словами, силовики оточили селище та на всіх під'їздах до нього розставили блокпости.

Зранку 14 березня всі затримані на станції Кривий Торець відпущені, жоден не має тілесних ушкоджень, запевнив заступник голови Нацполіції України В’ячеслав Аброськін. Він також розповів, що всього 13 березня співробітниками ГУНП в Донецькій області були затримані 45 осіб.
Вимагатимуть активісти і прийняття Верховною радою закону «Про окуповані території». Кажуть – в законі має бути чітко прописано: торгувати з окупантом аморально і неприпустимо. Крапка.

- Якщо з’являться підтвердження фактів, що добровольців жорстко розігнали і побили – вимагатимемо відставки Авакова і людини, яка керувала процесом зі стін СБУ, - каже Ігор Василів. – Міністр МВС ще два тижні тому говорив, що їх розганятиме… І ми на останній сесії облради звертались з проханням до депутатів підтримати блокаду і не допустити силового розгону.

Зупинити силовий сценарій щодо усунення блокади – основна вимога тернопільських активістів. Близько опівдня 14 березня у Тернополі зустрінуться представники кількох громадських організацій, аби створити Штаб підтримки блокади.

Вночі до активістів виходив голова облдержадміністрації Степан Барна. Запевнив, що говоритиме з головою облради Віктором Овчаруком щодо скликання позачергової сесії облради.

- Ми розуміємо, що є необхідність мати Штаб підтримки блокади, - каже Ігор Василів. - Треба допомогти блокувати російсько-український кордон. Ми закликаємо всіх небайдужих приєднуватись до нас, як то кажуть, - «без політичної символіки». Україна в нас одна!


 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Ігор Хома

    Молодці я з вами...
  • Piter Savka

    Знов "партія сміття" піарится на блокаді.
  • Огірок Андрій

    Об’єднаймось, брати мої



    Єдність нації, на мою думку, починається з мови. Єдина мова, єдине

    коріння – фундамент консолідації. Тарас Григорович Шевченко – оберіг

    української мови, тож єднання повинне починатися саме з нього. Читати,

    розуміти і ставати ближчими до нього, один до одного. Бо саме Тарас

    Григорович мріяв про гуртування українців, їх підняття з колін на нові

    культурні та економічні щаблі.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:45 Понад 9 тисяч випускників зареєструвалося на Тернопільщині для участі в основній сесії мультитесту 21:00 Сходи зробили нові, а тротуар в суцільних вибоїнах: хто і за скільки проводить ремонт на Дружбі 20:00 Майстриня зі Збаража створює обереги для військових за традиціями січового стрілецтва та вояків УПА 19:20 9 травня в мікрорайоні «Березовиця» не буде води Від читача 14:48 «Клітини мозку» - дебютна персональна виставка Марії Панасюк 19:03 За майже місяць так і не знайшли чоловіків у формі, які побили тернополянина в супермаркеті 18:45 На Тернопільщині прогнозують заморозки 18:02 Унікальні ікони середини ХІХ століття отримав в подарунок музей на Тернопільщині photo_camera 17:00 Керівника однієї з амбулаторій сімейної медицини підозрюють у підробці документів 16:00 До Дня міста «Алея зірок» у Тернополі поповниться новою зіркою 15:31 Є дефіцит потужності — на Тернопільщині 8 травня обмежать споживання електрики для підприємств 15:00 У Тернополі зміниться тариф на паркування 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 8 травня 14:10 Тернопіль прощається з батьком трьох дітей Петром Воробцем, який загинув на фронті 4 травня 13:55 Рада проголосувала за продовження дії воєнного стану та загальної мобілізації в Україні 13:30 Помер потерпілий у ДТП з молоковозом у Почаєві 13:02 Міську дитячу лікарню «розполовинили». Хто керуватиме і що буде з персоналом і малими пацієнтами? 12:25 8 травня можливі відключення електроенергії по всій Україні — Укренерго 11:40 На бульварі Шевченка матері загиблих воїнів висадять квіти у пам’ять про полеглих синів photo_camera 11:10 У Тернополі встановлять стелу пам’яті та меморіальну таблицю захиснику Андрію Теребію
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up